HIFK taisteli pisteen Klubilta

Jalkapallon Veikkausliigakauden ensimmäinen Stadin Derby pelattiin Telia 5G Aeenalla tiistaina HIFK:n ja HJK:n välillä. Muutamista oivallisista maalipaikoista huolimatta ei voittajaa ottelussa pystytty selvittämään, vaan peli päättyi 0-0.

– Saatiin erittäin kovalla taistelulla yksi piste. Lähdettiin tavoittelemaan voittoa, mutta tällä kertaa sitä ei tullut. Kun katsoo pelitapahtumia, niin luulen tämän olleen aika oikeutettu tulos, HIFK:n hyökkääjä Mikael Forssell kiteytti.

Forssell on totuttu näkemään aikaisemmin Suomessa pelatessaan HJK:n paidassa, mutta nyt hän oli ensimmäistä kertaa pukeutunut Klubin vastustajan peliasuun. Numeroa 99 selkämyksessään kantanut pelimies osoitti omia taitojaan kentällä, vaikka ei päässyt sellaisiin paikkoihin, joista tyypillisemmin iskee maaleja.

– Oli kiva päästä pelaamaan niin sanottuja vanhoja frendejä vastaan. Totta kai mä tunnen ja moni jätkä tuolla tuntee nuo tuolla ja ne ovat mahtavia hyviä tyyppejä, mutta tämä meidän IFK:n koppi tänään oli ihan mahtava. Me lähdettiin tänään hakemaan voittoa ja näytettiin, että Suomen parhailla resursseilla oleva joukkue ei pysty viemään pisteitä meiltä. Siihen meidän täytyy olla tyytyväisiä, Forssell summasi.

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla HIFK sai enemmän paikkoja kuin vierasjoukkue HJK, mutta toiselle puioliajalle osapuolet vaihtuivat ja Klubi alkoi painamaan peliä punapaitojen päätyyn. Kertaalleen pallo pelattiinkin Morelosin toimesta Tomi Maanojan taakse maaliverkkoon, mutta se tuomittiin paitsioksi.

– Meiltä hyvää puolustamista, IFK:lla ei ollut paljon tilanteita meidän boksissa. Me taas missasimme muutamia paikkojamme. Pelin luonne olisi muuttunut, jos olisimme onnistuneet viimeistelemään, HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo kommentoi peliä.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa nyt 13 kertaa Veikkausliigassa ja vain kahdesti on ottelun voittaja pystytty ratkaisemaan. Pisteet on tasattu viisi kertaa ja joukkueet ovat onnistuneet maalien tekemisessä ainoastaan kuudesti per joukkue.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi