HIFK-luotsi “Me voitaisiin pelata jo huomenna”

HIFK:n ja Kärppien välinen ottelusarja jatkuu seuraavan kerran vasta perjantaina, kun joukkueet kohtaavat Oulussa. Tähän mennessä otteluita on ollut viikon sisään neljä, jolloin luulisi tauon tulevan hyvään paikkaan.

– Meille sopisi, jos pelattaisiin vaikka huomenna. Tämä ohjelma nyt on tällainen ja tästä pitää nyt saada se paras irti, ja käyttää nämä päivät viisaasti, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen totesi.

Seuraava kamppailu pelataan myös hieman erilaisemmalla kentällä kuin Helsingissä, sillä Oulun Raksilassa tilaa on pelata huomattavasti enemmän kuin Helsingin Jäähallissa. Tämä luo joukkueille omanlaisensa haasteen ja varsinkin punapaidoille, jotka ovat tottuneet pelaamaan pienessä kaukalossa.

– Kyllähän se peli vähän muuttuu, kun sitä tilaa on kuitenkin parisataa neliötä enemmän tai paljon sitä onkaan, niin välimatkat ovat isommat ja kaikissa karvausvalinnoissa pitää olla tarkempi, että ei juokse itseään ulos. Samoin kuin kiekolla pelaamisessa, niin sitä tilaa pitää osata käyttää, Pikkarainen mietti.

HIFK ei ole vielä onnistunut voittoa Oulusta ottamaan näiden välierien aikana, kuten ei Kärpätkään ole vierasvoittoon vielä yltäneet. Lähellä HIFK oli sitä jo ensimmäisessä ottelussa, jossa johti peräti kahdella maalilla, mutta joutui jatkoajalla antautumaan. Edellisellä visiitillä tehot jäivät piippuun.

– Meidän pitää pelata samanlainen peli siellä, kun ollaan tuossa kaksi ottelua pelattu ja sitten tietysti tehokkuutta tarvitaan. Edellinen peli kun jäätiin nollille, niin sillä ei näitä voita, Pikkarainen puntaroi voittoon tarvittavia asioita.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi