HIFK-legendat kohtaavat Helsingin Jäähallissa

Helsingin Jäähallissa kohtaavat tiistai-illan liigaottelussa HIFK ja Jukurit. Näiden joukkueiden kohtaaminen yksistään ei ottelusta tee legendaa, mutta joukkueiden penkkien takaa taas löytyy kaksi suurta nimeä, nimenomaan kotijoukkueen leirissä.

Ville Peltosen luotsaama HIFK ja Olli Jokisen Jukurit lähtevät kamppailuun erilaisista lähtökohdista. Helsinkiläisjoukkue löytyy sarjataulukossa sijalta kuusi, kun taas mikkeliläiset ovat taulukon häntäpäässä toiseksi viimeisenä.

Ottelun suurin mielenkiinto kohdistuukin penkkien väliseen taisteluun, kun Ville Peltonen kohtaa Olli Jokisen. Peltoselle HIFK oli hyvin luonnollinen valinta, sillä miehellä on pitkä yhteinen historia punapaitojen kanssa. Kirkkaimpana saavutuksena Peltosella on kauden 2011 Suomen mestaruus.

– Mestaruudesta jäi oikein paljon hyviä muistoja ja ystäviä, joukkuekavereita. Kyllä ne viimeiset voiton hetket aina muistuvat mieleen, Peltonen muisteli.

– Nekin ovat sellaisia kokemuksia, mitä tässä monen muun kokemuksen lisäksi, on omassa pakissa ja kulkee mukana. Niitä voidaan hyödyntää, mutta nyt on uusi kausi ja uudet tuulet puhaltavat.

Peltonen oli vuoden 2011 mestaruuden ratkaisevana pelaajana helsinkiläisseuralle tekemällä hattutempun viimeisessä ottelussa, mutta ollen myös suuri johtava pelaaja. Tuota mestaruutta edelsi vuoden 1998 mestaruus, jolloin ratkaisupelaajaksi nousi Olli Jokinen.

Jokinen nousi yhdeksi kulttipelaajaksi helsinkiläisseurassa tuon jälkeen, vaikka hän on suurimman osan urastaan viettänyt muualla. Tällä hetkellä kuopiolaislähtöisen Jokisen pikkutakkia koristaa Jukureiden logo. Pitkän Pohjois-Amerikassa vietetyn ajan jälkeen hän on kotiutunut Suomeen ja Mikkeliin.

– Arki on lähtenyt hyvin pyörimään, on päässyt hyvin asettautumaan aloille tänne Mikkeliin ja arki pyörii täällä. Perhe on asettunut Helsinkiin, vaimo ja lapset siellä. Lapset tykkäävät koulusta ja kaikki on sielläkin hyvin, niin ei ole valittamista, Jokinen totesi.

Liigan odotettu kamppailu Peltosen valmentaman HIFK:n ja Jokisen valmentaman Jukureiden välillä käynnistää Helsingin Jäähallissa kello 18:30.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Views: 55

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi