HIFK jatkoi vahvoja otteita – Kotietu pisteen päässä

HIFK piti yllä toiveen kotiedusta ottamalla 5-2- voiton SaiPasta jääkiekon Liigassa. Ottelun voittomaali merkittiin Juuso Salmen nimiin, mutta päivän todellinen juhlasankari oli 300:n liigaottelunsa pelannut Teemu Eronen.

– Onhan se totta kai iso juttu. Jonkun verran on ollut loukkaantumisia uran aikana ja kausien aikana, mutta kuitenkin tuon verran saanut pelattua ja sillä tavalla pysynyt terveenä, niin onhan se hieno juttu, Eronen kuittasi.

Paikan päälle saapuneet 7 978 katsojaa saivat rahoillensa vastinetta, sillä kentällä nähtiin viihdyttävää jääkiekkoa. Viihdyttävyydestä huolimatta Eronen näki, että joukkueen pelaamisessa olisi edelleenkin petrattavaa.

– Vähän oli kaksijakoinen peli. Aloitettiin huonosti, mutta sitten parannettiin. SaiPa sai pari ylivoimamaalia tänään ja niissä vähän nukuttiin, mutta mielestäni ensimmäinen ja toinen erä oli vähän sekaisia, Eronen mietti.

– Oltiin tehokkaita tänään ja (Kevin) Lankinen pelasi tosi hyvin.

HIFK on viime aikoina osoittanut olevansa joukkue, jota ei kannata unohtaa, kun mietitään niitä joukkueita, jotka taistelevat loppuun asti. Pienen haasteen joukkueelle tekee poissaolot ja niitä keskiviikon ottelussa oli kuuden pelaajan verran, mukana siis myös pelikieltoa kärsivät Micke-Max Åsten ja Juhani Tyrväinen.

– Meillä on tilanne, että on vähän kolhuja ja sitten meillä on tietenkin pelikiellot. Sitten meillä on myös sitä kiertoa tuossa, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin totesi.

Keskiviikon pelistä riveistä puuttuivat myös Oliwer Kaski ja Lennart Petrell, jotka saattavat olla kehissä jo torstaina, kun HIFK kohtaa Turussa TPS:n. Viime päivinä kohua on herättänyt Juhani Tyrväisen saama kuuden ottelun pelikielto, mutta se on helsinkiläisjoukkueessa otettu tyynesti vastaan tai ainakaan ulospäin ei näytetä, vaikka pinnan alla kuohuisi.

– Tehtiin virhe Oulussa, saatiin siitä rangaistus ja nyt lusitaan sitä sitten joukkueena. Ei me lähdetä sen enempää sitä, Selin paalutti.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi