HIFK ennakkosuosikkina kauteen – Peltonen tyytyväisenä seuran reagointiin

Jääkiekon Liiga käynnistyy viikon päästä. Kauden yksi suurimmista ennakkosuosikeista on kovasti vahvistunut HIFK. Joukkue rynni vaikean viime kauden jälkeen neljän parhaan joukkoon ja kesän aikana helsinkiläisryhmä on vahvistunut entisestään.

– Meillä on hyvä runko, joka on tässä kasvanut ja nyt saimme täsmällisesti hankittua osaamista niin puolustukseen kuin ylivoimapeliinkin. Muutama tässä vielä, liittyen näihin vammoihin. Lepistön Samin poisjäänti saatiin paikattua hienosti Lindbohmin Petterillä ja Karhusen Tomin vammat, kuntoutumisen viivästyminen saatiin paikattua Hovisen Nikolla, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen kertoo.

Peltonen on tyytyväisen oloinen siihen, miten joukkuetta on tälle kaudelle rakennettu ja kuinka on tarpeisiin reagoitu, kun on ollut reagoinnin paikka. Joukkueessa on paljon potentiaalia ja etenkin kehittyviä pelaajia on tullut mukaan.

Aron Kiviharju on näyttänyt lupaavia otteita harjoituspeleissä. Kyllä olen tyytyväinen, Joonas Rask, Joni Ikonen tuovat sellaista pelaavuutta ja uskon heistä olevan paljon apua. Tietenkin viimeisenä tietysti Komarovin Leksa, joka on tosi monipuolinen ja haluan haastaa häntä todella pelaamaan vahvasti. Voidaan käyttää häntä useassakin eri roolissa.

– Hän on hyödyllinen pelaaja ja upeasti tullut tuohon joukkueeseen mukaan, ja tuonut koppiin paljon energiaa, Peltonen myhäilee.

Paineita positiivisella tavalla

Joukkueesta löytyy pelaajia, jotka ovat joskus myös jotain voittaneet. Yksi sellainen on Ilari Melart, joka oli HIFK:n riveissä jo silloin, kun edellisen kerran Nordenskiöldinkadulla on Suomen mestaruutta juhlittu.

– Joukkue vaikuttaa hyvältä. Meillä on hyvä porukka kasassa ja hyvä tekemisen meininki. Hyvät on fiilikset, Melart toteaa.

Helsingissä mestaruutta on edellisen kerran juhlittu keväällä 2011. Finaalissa HIFK on pelannut viimeksi 2016, jolloin se hävisi Tapparalle. Tunnetusti helsinkiläisfanit ovat vaativia ja janoavat menestystä, varsinkin kun edellisestä kerrasta on jo tovi kulunut. Joukkueelle tästä saattaa koitua myös hieman paineita.

– Positiivisella tavalla, en ota siitä mitään stressiä. Totta kai siinä mielessä, että halutaan menestyä ja siihen on myös täydet mahdollisuudet, kun tehdään hommat hyvin, Melart tuumii.

Joukkueessa on myös nyt sellainen pelaaja, joka on voittanut jotain vasta ihan lähiaikoina. Tällainen pelaaja on joukkueelle kultakimpale.

– Kyllä uskon, että Jorin (Lehterä) nälkä ja vimma tarttuu kyllä muihin. Se on nähtävissä kyllä ja on upea juttu. Se, miten hän pystyy tuomaan omat vahvuutensa ja hänellä on sellaista jääkiekkoilijan ammattitaidon ylpeyttä sillä oikealla tavalla. Hienoa on ollut tutustua häneen ja nähdä sitä läheltä, luoda sitä pelaajan ja valmentajan välistä suhdetta. Todella mielenkiintoista, Peltonen pohtii.

HIFK:n kausi käynnistyy perjantaina 15. syyskuuta Tampereella, kun vastassa on viime kauden Suomen mestari, Jori Lehterän viime kauden seura, Tappara.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi