Helmarit tyrmäsi Kyproksen puolessa tunnissa

Perjantaina kisapaikkansa vuoden 2022 EM-turnaukseen varmistanut Suomi päätti kisaurakkansa Larnakassa lohkojumbo Kyproksen vieraana. Helmarit iski ensimmäiseen puoleen tuntiin neljä maalia ja homma oli sillä selvä. Ottelu päättyi lopulta 0-5 (0-4). Suomi pelasi karsinnat tappioitta.

Ensimmäinen neljävitonen ehti vanheta vain viisi minuuttia, kun pallo oli ollut jo kahdesti Maria Matthaioun selän takana. Maaleista vastasivat Emma Koivisto ja Linda Sällström. Kuutisen minuuttia myöhemmin Evelina Summasen keskitys löysi Adelina Engmanin pään ja näin pallo oli kolmatta kertaa Kyproksen verkossa.

Puoli tuntia oli pelattu, kun Engmanin keskitys oikealta löysi Kaisa Collinin pään ja näin peli oli jo 0-4. Ensimmäisellä puoliajalla Helmareilla oli neljän maalin lisäksi myös kymmenen kulmapotkua, mutta niistä ei jäänyt paljonkaan kerrottavaa.

– Kisapaikka on valtavan hieno asia. Meidän pitää jatkaa hyvää hyvää työtä sekä panostaa valmennukseen, jotta enää ei tulisi näitä kahdeksan vuoden taukoja kisoista, totesi Palloliiton varapuheenjohtaja Katri Mattsson Yle Urheilun haastattelun.

Tappioitta kisoihin

Reilun tunnin pelin jälkeen Krystyna Freda oli pääsemässä Suomen puolustuksen välistä maalintekoon, mutta yritys liputettiin paitsioksi. Fredan lisäksi Kyproksen joukkueesta pisti silmään Antri Violari.

Tinja-Riikka Korpela joutui venymään ensimmäistä kertaa 87. minuutilla, mutta onnistui torjumaan Fredan alakulmaan suuntautuneen laukauksen. Kyproksen ensimmäinen karsintamaali jäi syntymättä. Erotuomarin antamaa lisäaikaa oli pelattu pari minuuttia, kun Juliette Kemppi puski numeroiksi 0-5.

Maalit:

4. 0-1 Emma Koivisto (Kaisa Collin)
5. 0-2 Linda Sällström (Emmi Alanen)
12. 0-3 Adelina Engman (Evelina Summanen)
31. 0-4 Collin (Engman)

Kokoonpanot:

Kypros: Matthaiou | Ioannou, Toumazou (67. Antoniou), Solomou, Charalambous | Chrysostomou (67. Panayiotou), A. Michail (85. Aristodimou), Savva, E. Michail (46. Papadopoulou) | Violari (79. Adamou), Freda

Suomi: Korpela | Pikkujämsä, Kuikka, Westerlund, Koivisto (46. Heroum) | Alanen, Summanen (68. Salmi) | Collin (81. Danielsson), Ahtinen, Engman (67. Franssi) | Sällström (81. Kemppi)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 42

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi