Helmarit-pyörremyrsky riepotteli Albaniaa – Linda Sällström osui neljästi

Emma Koivisto (#5) kilpajuoksussa Lucie Gjinin (#16) kanssa. (Kuvakaappaus: Yle Urheilun lähetyksestä)

Helmarit murskasi Albanian Vaasan Hietalahden stadionin nurmeen maalein 8-1 (5-0). Ottelun sankari oli neljä maalia tehnyt ja kaksi syöttänyt Linda Sällström.

Helmarit laittoi heti alussa tuulemaan, sillä peli oli edennyt vasta 19. minuutille, kun Suomi johti jo 4-0. Suomalaista maalin naiseen tekivät Anna Westerlund, Heidi Kollanen, Sanna Franssi ja Ria Öling.

Linda Sällström jatkoi ilotulitusta 35. minuutilla, Sällström sai pallon topparien väliin ja hän viimeisteli maaottelu-uransa 40. maalin juoksunsa päätteeksi. Tuon osuman jälkeen Sällström oli enää yhden maalin päässä Laura Kalmarista.

– Ansaitsimme tuon hyvällä puolustuspelillä sekä aggressiivisella hyökkäämällä. Meidän täytyy toisellakin puoliajalla pelata hyvää futista, totesi valmentaja Maiju Ruotsalainen.

Sällströmille uransa 43. maaottelumaali

Toisella puoliajalla Helmarit piti edelleen palloa, mutta lisämaaleja joukkue ei onnistunut tekemään. Ennen kuin peli oli edennyt 75. minuutille, sillä tuolla hetkellä Sällström pääsi iskemään toisen on kerran topparien välistä.

Kolmisen minuuttia edellisestä ja Albania rikkoi kuparisensa. Maalissa epäonnen soturina oli Emma Koivisto, jonka jalasta pallo muutti suuntaa lipuen Tinja-Riikka Korpelan selän taakse. Vajaa kymppi ennen loppua Sällström oli kolmannen kerran nokikkain Viona Rexhepin kanssa, mutta sillä kertaa pallo meni hieman ohi maalista. Se hattutemppu syntyi sitten minuutin verran ennen loppua, kun Sällström pääsi lähietäisyydeltä iskemään maaottelu-uransa 42. maalin.

– Eihän tässä voi olla kuin loistava fiilis. Tää oli varmasti kaikille kiva peli. Hieman Albanian peli yllätti, no he olivat tulleet eilen vasta Helsinkiin, totesi ykkössankari Sällström.

Sällströmin neljäs ja Helmarien kahdeksas syntyi aivan erotuomarin antaman lisäajan loppuhetkillä kulmapotkusta.

– Olen todella iloinen, tämä oli fantastinen esitys. Kaikki pelasivat hyvin ja vielä vaihtopelaajatkin onnistuivat, totesi päävalmentaja Anna Signeul.

Maalit:

2. 1-0 Anna Westerlund (Nora Heroum)

9. 2-0 Heidi Kollanen (Sanna Franssi)

17. 3-0 Franssi (Linda Sällström)1

9. 4-0 Ria Öling (Sällström)

35. 5-0 Sällström (Franssi)

75. 6-0 Sällström (Öling)

78. 6-1 Emma Koivisto (oma maali)

89. 7-1 Sällström (Juliette Kemppi)

90+4 8-1 Sällström (Heroum)

Kokoonpanot:

Suomi: Korpela | Heroum, Kuikka, Westerlund, Koivisto | Öling, Summanen (84. Collin) | Kollanen (63. Ahtinen), Franssi, Danielsson (72. Kemppi) | Sällström

Albania: Rexhepi | Gjini, Rrahmani, Bajraktari, Elezaj | Begolli (46. Maliqi) Krasniqi (90+2 Hila), Franja | Morina, Velaj, Doci

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 291

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi