Helmarit aloitti MM-karsinnat voitolla – Adelina Engman ja Ria Öling upottivat Slovakian

Helmarit aloitti tiistaina Turun Kupittaan stadionilla taistelun kohti vuoden 2023 MM-kisoja. Ensimmäisessä ottelussaan Suomi sai vastaansa Slovakian. Ottelu päättyi Suomen voittoon maalein 2-1 (1-0).

Ensimmäistä neljävitosta oli pelattu 37. minuuttia, kun Adelina Engman pääsi puolustajien välistä irti ja hän päätti tilanteen upeaan vetoon tolpan kautta verkkoon. Hieman ennen tuota Engmanin osumaa Anna Westerlund oli lähellä maalia, kun hän pääsi puskemaan Tuija Hyyrysen antamasta kulmapotkusta, mutta pusku painui hieman takatolpan ohi.

Tunti oli pelattu, kun Maria Mikolajova laukoi tasoitusosuman oikealta ja laukaus upposi takatolpan kautta Tinja-Riikka Korpelan selän taakse. Suomi siirtyi uudelleen johtoon viisi minuuttia myöhemmin, kun Ria Öling nosti takatolpalta Sanni Franssin keskityksen yli Maria Korenciovan. Kolmisen minuuttia ennen loppua Amanda Rantanen havaitsi, että Korenciova seikkaili kaukana maaliltaan, mutta laukaus kolahti yläputkeen.

– Nyt on tosi hyvä tunne, kun saatiin maali niin nopeasti vastustajan tasoituksen jälkeen. Yleisö auttoi meitä tosi paljon tässä pelissä, totesi Öling Yle Urheilulle.

Maalit:

37. 1-0 Adelina Engman
63. 1-1 Maria Mikolajova
68. 2-1 Ria Öling

Kokoonpanot:

Suomi: Korpela | Koivisto, Kuikka, Westerlund, Hyyrynen | Öling, Summanen, Alanen, Engman | Sällström (80. Rantanen), Franssi (86. Kemppi)

Slovakia: Korenciova | Vojtekova (86. Horvathova), Fischerova, Bartovicova, Kosikova | Skorvankova, Biroova (65. Lemesova), Mikolajova (90+2 Mat’avkova) | Sumovska, Zemberyova (90+1 Havranova), Hmirova

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi