Helmareille rutiinivoitto vähän nihkeän peliesityksen jälkeen

Romania – Suomi 0-1 (0-1)

Perjantaina Turussa Slovanian voittanut Helmarit matkasi tiistaiksi Bukarestiin kohdatakseen siellä Romanian. Tälläkin kertaa Suomi nappasi kolme pistettä, mutta siihen riitti vähän nihkeämpin peliesitys ja Eveliina Summasen rangaistuspotkumaali.

– Nyt olen tyytyväinen, kun voitettiin. Meidän pitikin tämä matsi voittaa ja olihan meillä myös laatupaikkoja useampaankin maaliin, totesi päävalmentaja Marko Saloranta Yle Urheilulla.

Ottelu oli edennyt yhdeksännelle minuutille, kun Elli Pikkujämsä keskitti vasemmalta, ja Linda Sällström pääsi puskemaan vitosen viivalta. Tuossa tilanteessa kuitenkin Camelia Ceasar venyi hienoon jalkatorjuntaan. Muutamaa minuuttia myöhemmin Natalia Kuikka kaadettiin rangaistusalueella, ja Eveliina Summanen laukoi tuomitun rankkarin alakulmaan.

– Kolme pistettä ja voitto on tärkeintä. Tiukille se meni, mutta hoidettiin homma. Aika paljon pallo tuolla kentällä pomppi, mutta se oli molemmille joukkueille ihan sama. Nyt todella hyvällä mielellä kohti lokakuun Kroatia-peliä, totesi Summanen Yle Urheilulla.

Ensimmäinen neljävitonen oli täydellistä Suomen hallintaa, sillä Helmarit laukoi puoliajalla seitsemän kertaa ja niistä kaksi meni kohti maalia. Roamanialla puolestaa ei ollut ensimmäistäkään laukausta.

– Meidän pitää liikuttaa enemmän palloa ja pyrkiä aktiivisemmin ylöspäin, totesi maalivahtivalmentaja Tommi Laitila Yle Urheilulla.

Toista puoliaikaa oli pelattu kymmenisen minuuttia, kun Romania sai vaarallisen paikan kulmapotkun jälkeen. Pikkujämsä pelasti Suomen kuitenkin takaiskulta. Kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa Pikkujämsä laukoi reilusta kahdestakymmestä metristä vasurillaan vain vähän yli. Toinen puoliaika oli Suomelta vähän nihkeää, mutta Eveliina Summasen rankkarimaali riitti tällä kertaa kolmeen pisteeseen.

Maali:

17. 0-1 Eveliina Summanen rp

Kokoonpanot:

Romania: Ceasar | Gered, Gored, Bratu, Vasile | Rosie (46. Vladulescu), Iordachiusi, Bortan (90+3 Batea), Vatafu, Meluta (78. Rus)| Carp

Suomi: Tamminen | Pikkujämsä, Nyström, Kuikka, Koivisto | Kosola, Öling (75. Alanen), Summanen, Peuhkurinen | Rantala (75. Kollanen), Sällström (86. Franssi)

Teksti: Jouni Mikola
X: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi