Heikki Liedes siivosi kiekon verkkoon ja pisteet Lukolle

Heikki Liedes johdatti joukkoja loppujuhliin. (Kuva: Jouni Mikola)

Lukko väänsi keskiviikkona tiukan taiston jälkeen kotivoiton JYPistä maalein 3-1 (1-0, 0-0, 2-1). JYPin ainokaisesta vastasi Oskari Kalajanniska liigauransa ensimmäisellä osumalla.

Avauserän nimi oli tähän saakka kiikaritehoilla pelannut Toni Koivisto, joka laukoi erän neljännellä minuutilla kiekon Justin Danforthin esityöstä Eetu Laurikaisen selän taakse. Kakkossyötön merkkautti itselleen Eero Elo, ja tuossakin tapauksessa kiikarit poistuivat tehosarakkeesta.

Jatkossa kumpikin pääsi yrittämään kertaalleen ylivoimalla, mutta lisämaaleja ei erässä enää nähty.

Maalivahdit rautaa

Kakkoserässä JYP pääsi ekalla kympillä ylivoimalle, mutta siitä ei jäänyt paljonkaan lapsille kerrottavaa, sillä sen verran heikkoa oli jyväskyläisten erikoistilannepelaaminen. Lukon paras paikka siunaantui Koivistolle, mutta hän epäonnistui läpiajossaan. Osansa tuohon epäonnistumiseen oli siinä, että JYP-puolustaja pystyi häiritsemään juuri oikeaan aikaan.

Kalajanniskalle onnekkaasti liigauran ensimmäinen osuma

Kolmannen erän alku oli vahvasti JYP-merkkinen, sillä Lukolla oli jopa vaikeuksia päästä pois omalta alueelta. Tasoitusmaalissa oli silti roimasti onnea, sillä Miska Kukkonen yritti avausta, se osui kuitenkin Oskari Kalajanniskan mailaan ja kimmoten siitä maaliin. Maali 21-vuotiaan oli Kalajanniskan liigauran ensimmäinen.

– Oli vaikea lähtö peliin ja heti alkuun maali omiin. Kolmannessa erässä pääsimme peliin mukaan ja taistelemaan voitosta. Tasainen peli, Lukko teki paikoistaan, mutta me emme, joten onnittelut Lukolle, totesi JYP-valmentaja Pekka Tirkkonen.

Lukko siirtyi uudelleen johtoon pari minuuttia ennen loppua, kun Heikki Liedes törkkäsi kiekon lähes maaliviivalta verkkoon. Lopullisesti ottelun ratkaisi Robin Press, joka vippasi kiekon 15 sekuntia ennen loppua tyhjään maaliin.

– Vähän oli vaikeaa, mutta eiköhän tämä tästä, kun saadaan vielä miehiä sairastuvalta ja Amerikasta, kommentoi puolestaan Lukko-luotsi Pekka Virta.

Maalit:

3.18 1-0 Toni Koivisto (Justin Danforth, Eero Elo)
48.50 1-1 Oskari Kalajanniska
58.04 2-1 Heikki Liedes (Jonne Tammela, Vili Sopanen)
59.45 3-1 Robin Press tm

Torjunnat:

Lassi Lehtinen: 6+7+7 = 20

Eetu Laurikainen: 8+7+6 = 21

Jäähyt:

Lukko: 2×2 min

JYP: 2×2 min

Yleisöä:

3 017

Kierroksen muut ottelut:

SaiPa – Pelicans 2-5
Ilves – KalPa 7-4
KooKoo – TPS 2-7

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi