Harri Säteri torjui Leijonille voiton

Harri Säteri oli maaginen Leijonien maalissa. (kuvakaappaus: Yle Urheilun lähetyksestä)

Leijonat kaatoivat Ruotsin Karjala-turnauksen isänpäivän klassikossa maalein 2-1 (1-0, 1-1, 0-0). Leijonasankari numero yksi oli 40 kertaa torjunut Harri Säteri.

Leijonat sai otteluun erittäin hyvän alun, niinpä Mikko Lehtonen vei sinipaidat johtoon jo neljännellä minuutilla Henrik Haapalan esityöstä. Suomi piti maalin jälkeen Ruotsia pihdeissään, mutta toista osumaa ei silti syntynyt.

Ruotsi pääsi paremmin peliin mukaan erän puolivälissä, ja sitä myös edesauttoi se, että Petteri Nikkilä istui yhden kaksiminuuttisen.

– Mielestäni olimme hyvin liikkeellä, tää oli meiltä paras erä tähän turnaukseen. Lehtonen on aika ihanne kaveri tuolla kentällä, koska näkee pelin niin hyvin, totesi Haapala Ylen haastattelussa

Miro Aaltosen ylivoimamaali säväytti

Toista erää oli pelattu reilu viisi minuuttia, kun Leijonat siirtyi jo 2-0 -johtoon ylivoimalla. Maali toi mieleen jopa vanhan punakoneen, sillä tilanteessa kiekko liikkui mieheltä miehelle klap-klap -tyyliin. Viimeisenä pelivälineeseen koski Miro Aaltonen.

Hetki ennen toista osumaa Suomi onnistui tappamaan Petteri Lindbohmin saaman kaksiminuuttisen. Harri Säterin nolla rikkoutui, kun ottelu oli edennyt hieman yli puolenvälin. Ruotsalaisosumasta vastasi Olle Alsing.

– Jouduttiin nyt aika paljon puolustamaan, kun tuli aika paljon jäähyjä. Emme saaneet nyt kiekkoa syvään, totesi Juuso Hietanen Ylen haastattelussa.

Toinen erä Ruotsin, sillä Säteri joutui puuttumaan peliin peräti 21 kertaa, kun taas virkaveli Adam Reideborn selvisi kolmella kopilla.

Ihmeellinen hylkäys

Kolmannen erän kuudennella minuutilla Eemeli Suomi törkkäsi kiekon maaliin, mutta tuo osuma hylättiin maalivahdin häirintänä.

– Kysyin, että miksi se ensin hyväksyttiin ja sitten hylättiin. Paransimme peliämme koko turnauksen ajan, totesi päävalmentaja Jukka Jalonen Ylelle.

Ruotsi painoi lopussa yli kaksi minuuttia ilman maalivahtia, mutta yhteensä 40 kertaa torjunut Säteri ja Leijonat-puolustus kestivät. Näin isänpäivän klassikko kääntyi Suomelle.

– Parasta viikonlopun aikana oli ennakkoluulottomuus, pystyimme haastamaan kaikki. Tehottomuus vähän vaivasi, totesi turnauksen parhaaksi puolustajaksi valittu Lehtonen.

Maalit:

3.46 1-0 Mikko Lehtonen (Henrik Haapala, Juuso Hietanen)
25.24 2-0 Miro Aaltonen (Teemu Turunen)
31.53 2-1 Olle Alsing (Simon Bertilsson, Frederik Handemark)

Torjunnat:

Harri Säteri: 8+21+11 = 40

Adam Reideborn: 13+3+5 = 21

Jäähyt:

Suomi: 3×2 min

Ruotsi: 3×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi