Harri Säteri nollasi Yhdysvallat – Suomi marssi välieriin

Suomi teki jymypaukun torstaina Kölnissä pelatussa puolivälieräottelussa Yhdysvaltoja vastaan. Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 0-2 (0-0, 0-1, 0-1). Suomen suurin sankari oli nollapelin pelannut maalivahti Harri Säteri.

Suomi laittoi hyvin kampoihin avauserän ensimmäisellä kympillä ja ajoittain leijonamiehistö jopa hallitsi peliä. USA oli pikkuisen telineissä eikä saanut mitään vaarallisempaa aikaan.

Juhamatti Aaltonen karkasi 15. minuutilla läpiajoon, mutta kiekko päätyi Jimmy Howardin varusteisiin. Yhdysvalloilla oli erän loppuun pari paikkaa, mutta kahdeksan kertaa kiekon tielle osunut Harri Säteri oli ohittamaton. Howard puolestaan torjui erässä kuusi kertaa.

Rantanen vei Suomen kuskin paikalle

Suomi pääsi heti toisen erän alkuun ylivoimalle ja päättikin sen onnistuneesti, kun Mikko Rantanen lusikoi kiekon läheltä maaliin. Suomi pääsi erässä myös toistamiseen ylivoimalle, mutta sillä kertaa Howard ei ollut yllätettävissä. Ylivoimia lukuunottamatta USA oli hallitseva osapuoli, mutta mitään kauhean vaarallista ei Säterin maalille syntynyt.

Erän loppuhetkillä USA pääsi vuorostaan ylivoimalle, mutta tuossa erikoistilanteessa paras paikka siunaantui Suomelle, kun Sebastian Aho ja Valtteri Filppula pääsi ylivoimahyökkäykseen. Filppulan veto kilpistyi kuitenkin Howardin varusteisiin.

Säteri kuin muuri

Kolmannen erän alkupuoliskolla Suomi oli aikalailla ottavana osapuolena, mutta sitten kahdeksannella minuutilla Aaltonen ja Joonas Kemppainen pääsi vastahyökkäykseen. Kemppainen siirsi kiekon kiekon verkkoon maalin kulmalta.

Erän loppupuolella USA painoi kuin yleinen syyttäjä, mutta Harri Säteri oli viimeisenä lukkona Suomen maalilla torjuen sekä taidolla että tuurilla. Yhdysvaltain yritys lopahti pari minuuttia ennen loppua vihellettyyn rangaistukseen.

– Pysyimme pelisuunnitelmassa koko 60 minuuttia ja mielestäni ansaitsimme voiton. Tänään voiton avaimena oli jäähyttömyys, totesi päävalmentaja Lauri Marjamäki CMoren haastattelussa.

– Lasse Kukkonen kymmenen mm-kisan kokemuksella totesi minulle, ettei ole koskaan ollut tämmöisessä joukkueessa, jatkoi Marjamäki.

 Maalit:

21.01 0-1 Mikko Rantanen (Veli-Matti Savinainen, Sebastian Aho) yv
46.49 0-2 Joonas Kemppainen (Juhamatti Aaltonen)

Torjunnat:

Jimmy Howard: 6+8+4 = 18
Harri Säteri: 8+6+9 = 23

Jäähyt:

USA: 6×2 min
Suomi: 2×2 min

Teksti:  Jouni Mikola, Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi