Florida Panthersin Lammikko debytoi maajoukkueessa ” Kaukalo oli helkustisti isompi”

Florida Panthersissa ja Springfield Thunderbirdsissä menneellä kaudella pelannut Juho Lammikko puki ensimmäistä kertaa Leijona-paidan päällensä perjantaina Ruotsia vastaan. Ottelu pelattiin Hartwall Arenalla, jossa hän edellisen kerran esiintyi syksyllä, kun Panthers kohtasi Winnipeg Jetsin. Suomi hävisi ottelun 3-1.

– Silloin oli tietysti mökki täynnä, mutta kyllä nyt oli myös hyvin yleisö mukana ja se kuului tuonne jäälle. Vähän oli erilainen tunnelma ja kaukalo oli helkutisti isompi, sen huomasi nyt, Lammikko totesi.

Lammikko esiintyi Panthersin riveissä kauden aikana 40 kertaa, joista kaksi ottelua pelattiin siis Suomessa. Ylhäällä tehoja kertyi 0+6, mutta tammikuun jälkeen mies pudotettiin alas Thunderbirdsin riveihin.

– Oli hyviä ja huonoja jaksoja. AHL:n puolella en saanut heti koneita käyntiin ja siinä sitten vähän kesti. Vähän jäi hampaankoloon, että ei pystynyt pelaamaan tasaista kautta. Sitä varten nyt sitten tehdään kesällä hommia, että pystyisi pelaamaan vakituisesti joskus siellä, Lammikko mietti.

Juho Lammikko pelasi edellisen kerran Hartwall Arenalla Winnipeg Jetsiä vastaan.

Ensimmäinen maaottelu aikuisten tasolla on nyt miehellä takana ja tavoitteena on napata paikka Slovakian MM-kisoihin lähtevässä joukkueessa.

– Olisihan se tietysti ainutlaatuinen ja upea kokemus. Teen kaikkeni näissä harjoituspeleissä ja katsotaan mihin se sitten riittää. Valmennus valitsee parhaimman joukkueen ja sitä kunnioitetaan. Ainakin yritän kaikkeni tehdä, että olisin kisajengissä mukana, Lammikko vakuutti.

Slovakian MM-kisat käynnistyvät 10. toukokuuta Kosicessa ja Bratislavassa. Suomi pelaa kisojen A-lohkossa ja aloittaa urakkansa Kosicessa Kanadaa vastaan. Ennen MM-kisoja Leijonilla on edessä vielä Tshekin EHT-turnaus.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi