Feran B-tytöillä villit juhlat Topteam-Areenalla

Rauman Fera juhli kolealla Topteam-Areenalla B-tyttöjen SM-kultaa. (kuva: Jouni Mikola)

B-tyttöjen Superpesiskausi päättyi Rauman Feran juhliin, sillä Kempeleen Kiri kaatui kolealla Rauman Topteam-Areenalla jaksoin 2-1 k (3-2, 4-6,0-0, 2-0). Raumalaistytöt nappasivat SM-kultaa suoraan voitoin 2-0.

Ensimmäinen jakso oli huippujännittävä, sillä voittojuoksu syntyi kolmannen vuoroparin aloittavalla, kun Julia Valtanen pamautti viimeisenä lyöjänä Lotta Lindroosin kotipesän turvaan. Valtanen löi myös joukkueensa toisen juoksun ja tuokin syntyi viimeisenä lyöjänä. Feran ensimmäisen löi Iida Lomppi ja sen turvin kotiin kipaisi Lindroos.

Kempeleläisonnistujat olivat puolestaan Eerika Kesti, joka kotiutti Rebekka Sunin. Pohjoispohjanmaalaisten toisen löi Jenni Nättinen ja sen turvin kotiin kipaisi Linnea Laatikainen.

  • Olihan tämä huikea peli totesi Feran kakkospalkittu Valtanen.

Valtasen kesä oli muutenkin onnistunut, sillä nuori nainen nappasi Kalevan kisojen keihäänheitossa hopeaa sekä ikäluokkansa SM-kultaa ja PM-hopeaa.

Kempeleen yritti iskeä luuta kurkkuun

Toisen jakson alkuun Kempele tuli lujaa, sillä joukkue löi ensimmäisen aloittavaan peräti neljä juoksua. Kahteen noista neljästä joukkue sai roimasti raumalaisapua, sillä ne syntyivät vapaataipaleella. Fera hivuttautui parhaimmillaan juoksun päähän, mutta KeKi vei jakson 6-4.

Supervuorossa ei juoksuja nähty, mutta Fera iski kotiutuskilpailussa kahdesti, kun Sylvi Pellonperä kotiutti Elisa Paunan. Sen toisen löi Lomppi, ja Ella Kuusisto kipaisi kotiin. Kempeleen jäätyä ilman juoksuja, niin se tiesi raumalaisjuhlien alkua.

  • Nyt on todella hienot fiilikset, kun vielä lisäksi tämä toinen ottelu oli myös todellakin loppuottelun arvoinen. Hieno peli siis ja nyt se vielä kääntyi meille. Kahtena edellisvuonnahan homma on mennyt päinvastoin, totesi silminnähden liikuttunut pelinjohtaja Marko Lomppi.
  • Loppukausi oli meiltä todella nousujohteinen, sillä voitimme yhdestätoista viimeistä ottelustamme yhdeksän, Lomppi jatkoi vielä

Fera on ollut B-tyttöjen Superpesiksessä lähestulkoon kestomenestyjä, mutta mestaruutta Raumalla on juhlittu viimeksi 2013.

Palkitut:

Fera:

I: Elisa Pauna
II: Julia Valtanen

Kempele:

I: Eerika Kesti
II: Tuija Ahonen

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 377

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi