Feralle täysi pistepotti kahden kunnarin illasta

Ottelu on päättynyt ja joukkueet ovat kiilassa.

Otanlahden Free.fi-areenalla nähtiin lauantaina kaksi kunnaria, kun Rauman Fera voitti Helsingin Roihuttaret jaksoin 2-0 (1-0, 8-1). Kunnareista vastasivat Ilona Hakoniemi ja Miia Puolakka.

– Tärkeintä tänään oli se, että saimme kolme pistettä. Lyöntien laatu oli tosi huonoa ja tuli myös ihan liikaa ykköspaloja. On tässä vielä tekemistä, mutta siihen, että vastustaja tekee vain yhden täytyy olla tyytyväinen, totesi Feran pelinjohtaja Juho Kaikko.

Ensimmäisen jakso hahmo oli Feran lukkari Ilona Hakoniemi, jonka mailasta lähti se ratkaiseva kunnari. Tuolla kunnarilla syntyi myös jakson ainoa juoksu. Hakoniemi ratkaisi jakson lopullisesti polttamalla juoksijan kolmoselle. Jaksolla helsinkiläisillä oli myös paikkansa, mutta kotiutusyritykset jäi heiltä piippuun.

Raumalaisten ketsuppipullo aukesi

Toisen jakson kolmannen vuoroparin aloittavalla ottelu ratkesi lopullisesti, kun ensin Miia Puolakka pamautti kolmospuolelta maisemaan ja näin lauantaina vuoden jatkosopimuksen raumalaisseuran kanssa tehnyt tuulennopea Puolakka kiersi kunnarin. Tuon jälkeen Iina Valkeejärvi kotiutti kolmoselle tuplajuoksua odottamaan jääneen Puolakan. Seuraavaksi mailan varressa onnistui Eveliina Kesti ja pikkusisko Essi Kesti kipaisi kotiin. Vuoroparin lopuksi Erica Rosendahlin lyönnillä kotiin kaipaisivat Aurora Frantsila ja Aino Lepola. Feran ilotulitus jatkui vielä vielä neljännen aloittavalla, kun Frantsila kotiutti Puolakan ja Iina Valkeejärvi Essi Kestin. Ottelun viimeinen juoksu nähtiin neljännen tasoittavalla, kun Elina Muurman kotiutti Erika Vähäheikin.

– Fera oli alussa hermostunut ja meillä oli paikkamme, mutta lyönnit jäi vähän puolitiehen. Emme kuitenkaan paina päätä pensaaseen, vaan jatkamme itseemme uskomme, paalutti Roihuttarien pelinjohtaja Jyrki Pellonperä.

Feran pisteputki venyi lauantaina jo kahdeksan ottelun mittaiseksi. Raumalaiset ovat saalistaneet vähintään pisteen kaikista otteluista lukuunottamatta kauden avausta Fuengirolassa pelattua peliä Seinäjoen Maila-Jusseja vastaan.

Palkitut:

Fera:

I: Erica Rosendahl

II: Ilona Hakoniemi

Roihuttaret:

I: Tanja Heikkilä

II: Neea Nuikka

Teksti ja kuva: Jouni Mikola

Bluesky Social: @jounimikola.bsky.social

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi