Fera riisti juhlaottelussaan pisteen Manselta

Manse PP:n nopeakinttuinen Henna Peltokangas palaa aivan kotipesän kynnykselle. (kuva: Jouni Mikola)

Rauman Fera sai 60-vuotisjuhlaotteluunsa vieraakseen hallitsevan Suomen mestarin Manse PP:n. Vieraat veivät Topteam-Areenalta kaksi pistettä jaksoin 2-1 k (6-0, 1-2, 0-0, 2-1).

Ensimmäisen jakson perusteella ei olisi uskonut, että raumalaiset raapivat pisteen sarjan kärkijoukkueelta, sillä niin ylivoimainen tamperelaisjoukkue oli. Jakso ratkesi oikeastaan ensimmäisen tasoittavalla, kun Manselta mailan varressa onnistuivat Jatta Vuorinen ja Senni Sallinen. Kotiin puolestaan kipaisivat Mira Kolehmainen ja Petra Hussa. Tuon lisäksi vielä Henna Peltokangas pääsi kotiin harhaheiton turvin.

Lisää tuli toisen tasoittavalla, kun Vuorinen löi toisen juoksunsa kotiuttaen Kolehmaisen ja Feran kasvatti Susanna Kylä-Kause onnistui kotiuttamaan Hussan. Jakson viimeisen juoksun toi Ira Lähde harhaheiton jälkeen.

– Eka jakso pelattiin todella hyvin, mutta sitten toisella peli vähän sekosi emmekä onnistuneet. Onneksi sitten kotareissa hoidimme homman kotiin, totesi Manse PP:n ykköspalkittu Senni Sallinen.

– Valmistautuminen oli ihan hyvä, mutta en tiedä mitä tuolla ekalla jaksolla tapahtui, sanaili puolestaan Feran ykköspalkittu Venla Tanhua.

Tauolta uudestisyntynyt Fera

Toisella jaksolla Fera piti Mansen nollissa kolmen vuoroparin verran, tehden itse niihin kaksi juoksua. Raumalaisista mailan varressa onnistuivat Laura Pohjola ja Sini Grip. Kotiin heidän lyönneillään ehättivät Meea Lehtinen ja Vilma Mäkelä.

Manse kavensi Neljännen aloittavalla, kun Vuorinen onnistui lyömään Kolehmaisen kotiin. Tasoitusjuoksua joukkue ei pystynyt enää väsäämään, mutta kertaalleen se oli lähellä, kun Peltokangas paloi ihan kotipesän rajoille.

Supervuorossa Mansen paras paikka osui Kylä-Kauselle, mutta hänen ratkaiseva lyöntinsä painui kopiksi ja näin Laura Karjalainen haavoittui. Fera sai taosittavallaan palottoman ajolähdön, mutta sekä Lehtinen että Sini Grip epäonnistuivat kotiutusyrityksessään.

– Onnistuimme hienosti tuhoamaan kaverin yrityksen superissa. Luotan muutenkin ulkopeliimme, kommentoi Sallinen tilannetta.

Kotiutuskilpailussa tamperelaiset sitten onnistuivat kahdesti, kun ensin Kirsi Ala-Lipasti löi ja Peltokangas kipaisi kotiin. Heti seuraavassa parissa Vuorinen kotiutti Kolehmaisen. Feran ainokaisen löi Mäkelä ja kotiin puolestaan ehätti Kati Tanhua.

– Tunnelma oli hyvä ja ekaksi me pelasimme hyvin ja sitten Rauma. Väänsimme onneksi kotareissa voiton, siitä iso plussa. Hieno juttu on, että lopulta saatiin kaksi pinnaa mukaan, sanailli Mansen pelinjohtaja Jarkko Pokela.

– Teimme ekalla jaksolla kaiken päinvastoin kuten olimme suunnitelleet, mutta hyvällä joukkueelle hävisimme. Manse on mielestäni paras joukkue, ketä vastaan olemme viimeaikoina pelanneet. Vähän harmittaa superissa se Venlan (Tanhua) haku, olen vähän eri mieltä tuomiosta. Kaikki kunnia joukkueelle tuosta toisen jakson noususta, joten siitä haluan kiittää, totesi puolestaan Feran pelinjohtaja Tuomo Pekkala.

Palkitut:

Fera:

I: Venla Tanhua
II: Vilma Mäkelä

Manse PP:

I: Senni Sallinen
II: Mira Kolehmainen

Fera jakoi myös ansiomerkkejä

Ennen ottelua Fera jakoi ansiomerkkejä pitkään seuraa edustaneille pelaajille. Tiina Andreasen sai kultaisen ansiomerkin 15 kauden urastaan.

Hopeiset jaettiin vähintäin 10 kautta raumalaisseuraa edustaneille ja sen saivat:
Enni Kylä-Kause, Miia Tervonen, Kaisa-Maija Rosvall, Niina Jokinen ja Susanna Kylä-Kause.

Pronssinen merkki irtosi vähintäin viiden kauden uurastuksesta raumalaisseurassa ja sen saivat:
Sini Strander, Karoliina Koski, Jenna Kammi-Rahnasto, Anni Lipasti, Kerttu Höyden, Katariina Toivonen ja Meea Lehtinen.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi