Fanien suosikki Bob Halkidis palasi Stadiin – “Tämä on paras seurani”

HIFK juhli Suomen mestaruutta keväällä 1998. Tuolloisen joukkueen yksi kulmakivistä ja fanien suosikeista oli numerolla 42 viilettänyt kanadalaispuolustaja Bob Halkidis. Halkidis pelasi ainoastaan 38 ottelua, mutta silti seura on miehelle hyvin tärkeä.

– Olen pelannut 18 vuotta ammattilaisena NHL:ssä. Olen pelannut Wayne Gretzkyn, monen supertähden kanssa. Laskin, että 18 tai 19 Hall of Famen pelaajan kanssa urani aikana, mutta se aika, minkä vietin Helsingissä. Vietin aikaa tässä rakennuksessa pelaajien kanssa oli uskomattoman hienoa, Halkidis paalutti.

– Fanit, näet faneja ympäri NHL:ää erilaisissa kaupungeissa, mutta fanit täällä ovat täynnä intohimoa, on hienoa olla takaisin täällä.

Halkidis oli tärkeä palanen HIFK:n mestarijoukkuetta tuolloin, vaikka miehen avut eivät olekaan pisteiden tekemisessä, vaan aivan jossain muualla. Hän pelasi runkosarjassa 29 ottelua, joissa keräsi 133 minuuttia jäähyjä, mutta oli silti miltei yhtä suuri tähti kuin joukkueen parhaisiin pisteiden tekijöihin kuulunut Jan Caloun.

– On kulunut 20 vuotta siitä, kun olin täällä. Täältä on paljon muistoja. Tämä on itselleni kaikista tärkein seura koko maailmassa. Fanit täällä ovat fantastisia ja kun olin tänään katsomassa peliä, niin tuntui, kun olisin ollut täällä eilen.

Bob Halkidis pelasi urastansa suurimman osan ajasta NHL:ssä ja seuroina oli sellaisia kuin Buffalo Sabres, Los Angeles Kings, Toronto Maple Leafs ja Detroit Red Wings, muutamia mainiten. Siitä huolimatta HIFK oli hänelle ykköspaikka. Nykyisin Halkidis työskentelee NHL-seura Columbus Blue Jacketsin kykyjenetsijänä.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi