F1 uuteen osoitteeseen – tiimissä tuttuja kasvoja

Niki Juusela ja Mervi Kallio hyppäävät tuttuihin rooleihin CMorelta Viaplaylle.

Formula 1-lähetykset siirtyvät Suomessa Nent Groupille ja ne ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -palvelussa sekä V Sport -kanavilla. Kanavan studioisäntänä tulee toimimaan Iiro Harjula. Kanava siis vaihtuu, mutta tiimi pysyy pitkälti samana pienin lisämaustein.

Varikkotoimittajana jatkaa CMoren tiimistä tuttu Mervi Kallio. Kalliolla on takanaan pitkä ura F1-maailmassa, mutta nyt hänellään on edessään uusi toimija. Myös selostaja Niki Juusela hyppää Kallion tavoin Viaplayn tiimiin CMorelta.

– Olen ylpeä saadessani jatkaa intohimoni ja rakastamani lajin parissa. On myös erittäin inspiroivaa päästä työskentelemään Viaplaylla, jossa huokuu määrätietoisuus ja tavoitteellisuus uuden edessä. Mahdollisuudet formuloiden välittämiseen ovat Suomessa ennennäkemättömällä tasolla, Juusela kertoo.

Asiantuntijoina tulevat toimimaan kisainsinöörinäkin toiminut Ossi Oikarinen sekä kuljettajina toimineet Toni Vilander ja Mika Salo. Salo toimii kauden aikana myös tuomariston jäsenenä. Mieskolmikon lisäksi myös W Series -kuljettaja Emma Kimiläinen toimii lähetyksissä asiantuntijan roolissa. Ryhmän täydentää Salon lisäksi F1-kuljettajana toiminut Heikki Kovalainen.

– Todella mielenkiintoista päästä tekemään F1-lähetyksiä uudistuneella konseptilla. Tulemme saamaan ennennäkemätöntä sisältöä lähetyksiin kansainvälisten huippuasiantuntijoidemme kautta, jotka ovat kaikissa kisoissa paikanpäällä. On hienoa olla osa tätä porukkaa ja tuoda omia näkökulmia lähetyksiin aktiivikuljettajan roolissa, kuvailee Kimiläinen pestiään Viaplayn tiimissä.

Joulukuussa kerrottiin jo, että Viaplayn tiimiin littyvät Mika Häkkinen ja David Coulthard. F1-toimittajina kanavalla toimivat Ilkka Soini ja Katariina Kiviranta.

Viaplay näyttää kauden aikana F1-kisojen lisäksi myös kaikki 14 F2-osakilpailuviikonloppua sekä kaikki F3-osakilpailut sekä W Series -sarjan kilpailut. Kaikki kisat suomeksi selostettuina.

23 osakilpailun kausi alkaa Bahrainista maaliskuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna 18.-20..

Teksti: Jouni Mikola
Kuva: Nent Group
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi