Entinen Jokeri ei usko Jokereiden pelaavan ensi kaudella Liigaa

Maailman laajuisessa jääkiekossa koettiin suuri mullistus 24. helmikuuta, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Venäläiset ajettiin pois kansainvälisestä jääkiekosta ja samalla KHL-liigasta lähti Venäjän ulkopuolisia joukkueita, kuten Dynamo Riika ja Helsingin Jokerit.

Suomalaisia eniten kosketti Jokereiden lähtö KHL:stä ja se, kuinka se lopulta tulee vaikuttamaan suomalaiseen jääkiekkoon. Suurena kysymyksenä on se, missä Jokerit tulee pelaamaan tulevalla kaudella? Seura ilmoitti alkuviikosta, että KHL-taru on heidän osaltansa päättynyt. Tiedotteessa ei kerrottu vielä, mitä seura tekee tulevaisuudessa.

– En usko, että ensi kaudella Jokerit Liigassa pelaisi. Voi toki olla, mutta tuossa on niin paljon kysymysmerkkejä, liittyen halliin, missä Jokerit pelaisi ja mistä pelaajat. Valmentaako se, kenen piti valmentaa vai eikö valmenna. Voi olla, että kiire tulee ja kyllähän tuo halli on sellaisia isoimpia kysymysmerkkejä tuossa, Jokereissa urallaan pelannut Tero Lehterä pohtii.

Jokerit on pelannut kotiottelunsa KHL:ssä Helsinki Halli Oy:ssä, joka on ollut venäläisomistuksessa vuodesta 2013 lähtien. Varmaa on se, että venäläisomisteisessa hallissa Jokerit tuskin tulee kotiotteluitaan pelaamaan.

Maajoukkueleiritys saa kovia nimiä

Ainakin heti ensimmäisessä vaiheessa Jokereiden lähtö ja suomalaisten KHL-pelaajien poistuminen vaikuttivat siten, että moni sellainen pelaaja, joka oli mukana olympialaisissa, on jo nyt MM-leirillä mukana.

– Meillä on 14 olympiavoittajaa heti tähän ensimmäiselle leiriviikolle. Tosi vahva ryhmä heti tähän alkuun ja nälkäinen, Maajoukkueen GM Jere Lehtinen iloitsee.

Jokerit on ollut maajoukkueen ohella suomalaisen jääkiekkoilun lippulaiva kansainvälisesti viimeisten vuosien aikana pelatessaan KHL:ssä. Maajoukkuekin on koostunut lukuisista Jokereiden pelaajista, ja maajoukkue on hyötynyt siitä. Lehtinen ei silti niin isoa painoarvoa anna tuolle, vaan hän näkee oikeastaan positiivisena asiana Jokereiden ja suomalaispelaajien poistumisen KHL:stä.

– Kaikki sarjat kovenevat, ja sitten kun sieltä tulee paljon muita Euroopan kärkipelaajia takaisin. Kilpailu nousee noissa sarjoissa ja se tekee hyvää kaikille pelaajille sarjoissa, ketkä pääsevät haastamaan näitä huippupelaajia, jotka ovat maajoukkuepelaajia myös. Se auttaa kyllä eurooppalaista jääkiekkoa isossa kuvassa, Lehtinen myöntää.

Projekti meni miinuksen puolelle

Jokereiden seikkailu KHL:ssä ei ihan kaikilta ole saanut varauksetonta ihailua. Varsinkin nyt, kun taru päättyi kuten päättyi, on moni avannut silmänsä tosiasioille.

– Jos mietin sitä entisenä Jokerina, että oliko tuossa tarinassa nyt kauhean paljon positiivista. Ehkä urheilullisessa mielessä jonkin verran, mutta kyllä Liigakin aika hyvätasoinen sarja on. Sanoisin, että miinuksen puolelle tuo projekti kuitenkin meni, Lehterä lataa.

Pelaako Jokerit Liigaa tulevalla kaudella vai milloin, se jää nähtäväksi. Myös se, millainen vaikutus suomalaiseen ja eurooppalaiseen jääkiekkoon Jokereiden poistumisella KHL:stä lopulta on.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Joni Hildén, Miikka Hildén

Views: 216

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi