Ensin juhli Risto Dufva lopussa Brayden Burke ja Lukko

Kivikylän Areenan torstai-ilta tarjosi Risto Dufvan viimeisen runkosarjavierailun Raumalle.

Lukko ja Sport väänsivät tasaisen ottelun, joka päättyi Lukon tekemään jatkoaikamaaliin numeroin 4-3 (2-2, 0-1, 1-0, 1-0).

– Tiesimme Sportin tilanteen, että he tulevat kovaa. Olimme alussa onnekkaita. Toisen erän alussa aloimme tekemään niitä asioita, joista olimme sopineet, paalutti Lukko-luotsi Tomi Lämsä.

Avauserässä kumpikin joukkue osui kahdesti. Lukko karkasi ensimmäisellä kympillä jo kahden maalin karkumatkalle, kun viimeistelyissään onnistuivat Joshua Brook ja Sebastian Repo. Raumalaisten 2-0-maalista ehti kulua vain kolme ja puoli minuuttia, kun tilanne oli 2-2. Vaasalaisonnistujina olivat Sebastian Ståhlberg ja Erik Riska.

Erää oli pelattu kuusi ja puoli minuuttia, kun Daniel Lebedeff löi maalin kulmalla hudin ja siitä Miro Nalli pääsi luutimaan kiekon tyhjään maaliin. Lukon perisynti kauden on ollut se, että kiekkoa joukkue ei ole saanut verkkoon hyvistäkään paikoista. Sama oli tilanne torstaina, sillä raumalaisten xG-lukema oli jälleen selvästi vastustajaa korkeampi.

Kolmannnen erän ensimmäisellä kympillä Sport pääsi kahdesti ylivoimalle, mutta Lebedeffille merkittiin tuona aikana vain yksi torjunta. Erää oli pelaamatta kuutisen minuuttia, kun Joshua Brook tasoitti ottelun. Jatkoaikaa ehdittiin pelata puolitoista minuuttia, kun Burke viimeisteli voittomaalin Jandricin erinomaisesta poikittaissyötöstä.

– Tämä oli meille hyvä piste, sillä me tarvitsemme ne kaikki. Alku meiltä hyvä, paitsi ettäLukko sai kahdesta tilanteesta kaksi maalia. Onneksi lopussa saimme tasoitusosumat. Toisen erän puoleenväliin asti pelimme oli hyvää. Toivottavasti saamme vielä nuo sairaat miehet kehiin niin hyvää voimme odottaa, sanaili Sport-valmentaja Risto Dufva.

Maalit:

2.08 1-0 Joshua Brook (Jami Krannila, Brayden Burke)

9.53 2-0 Sebastian Repo (Steven Jandric, Julius Mattila)

11.25 2-1 Sebastian Ståhlberg (Juho Tommila, Miroslav Svoboda)

13.34 2-2 Erik Riska (Valtteri Hietanen, Anton Stråka)

26.33 2-3 Miro Nalli

53.47 3-3 Brook (Burke, Jakob Stenqvist)

61.36 4-3 Burke (Jandric, Brook)

Torjunnat:

Daniel Lebedeff: 8+3+3+0 = 14

Miroslav Svoboda: 7+9+6+0 = 22

Yleisöä:

3 774

Illan toinen peli:

Kärpät – KooKoo 6-2 (2-1, 1-0, 3-1)

Teksti ja kuva: Jouni Mikola

Bluesky social: @jounimikola.bsky.social

Views: 450

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi