Englanti murskavoitolla puolivälieriin – Bethany Meadille hattutemppu

Jalkapallon EM-kisojen A-lohkon toisessa ottelussa Englanti murskasi Norjan Brightonin Amex Stadiumin nurmeen maalein 8-0 (6-0). Näin Englanti on ensimmäisenä joukkueena puolivälierissä.

Varovaisen alun jälkeen Englannille tuomittiin rangaistuspotku 12. minuutilla ja Georgia Stanway laukoi sen kovaa vasempaan yläkulmaan. Norjan maalivahti Guro Pettersen aavisti toki oikeaan suuntaan, mutta ei tarpeeksi. Neljä minuuttia myöhemmin Bethany Mead syötti oikealta ja Lauren Hemp sai laittaa pallon nautiskellen Pettersenin selän taakse. Vajaa puoli tuntia oli pelattu, kun Ellen White pääsi nokikkain Pettersenin kanssa norjalaispuolustuksen kaamean virheen seurauksena. Tuosta virheestä oli seurauksena Englannin kolmas maali. Viitisen minuuttia myöhemmin Hemp keskitti oikealta vitosen viivalle ja siellä Mead nousi korkeimmalle puskien pallon verkkoon. Mead iski uudelleen viisi minuuttia hienolla yksilösuorituksella. Pari minuuttia tuosta ja Francesca Kirby keskitti takatolpalle ja sieltä White ohjasi pallon verkkoon.

Reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen Englannilla oli sivuvapari ja White pääsi puskemaan vitosen viivalta, mutta pusku suuntautui yli maalin. Reilun tunnin pelin jälkeen nähtiin EM-kisahistoriaa, kun Lucy Bronze keskitti oikealta ja Alessia Russo puski pallon maaliin. Koskaan aiemmin mikään joukkue ei ollut tehnyt seitsemää maalia EM-kisaottelussa ja samalla maali oli Russolle uran ensimmäinen EM-kisamaali. Yhdeksän minuuttia ennen täyttä aikaa Pettersen onnistui ensin torjumaan eteensä, mutta sitten Mead iskee kylmästi Englannin kahdeksannen maalin. Näin Sarina Wiegmanin valmentama englantilaisjoukkue varmisti paikkansa puolivälierissä.

Maalit:

12. 1-0 Georgia Stanway rp
16. 2-0 Lauren Hemp (Bethany Mead)
29. 3-0 Ellen White
34. 4-0 Mead (Hemp)
39. 5-0 Mead
41. 6-0 White (Francesca Kirby)
66. 7-0 Alessia Russo (Lucy Bronze)
81. 8-0 Mead (Keira Walsh)

Kokoonpanot:

Englanti: Earps | Daly (57. Greenwood), Williamson, Bright, Bronze | Walsh, Kirby (57. Toone), Stanway (80. Scott) | Hemp (70. Kelly), White (57. Russo), Mead

Norja: Pettersen | Blakstad, Thorisdottir, Mjelde, T. Hansen | Reiten 84. Terland), Engen, Boe Risa (59. Leonhardsen-Maanum), Sævik (46. Bergsvand) | Graham-Hansen (75. Eikeland), Hegerberg (75. Bizet-Iidhusoy)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi