Elviira Ylitalo: Toivottavasti saamme buumin aikaan

Lukon naisten liigajoukkeesta median edessä olivat Elviira Ylitalo, Kati Rein, Katriina Saarenmaa ja Emilia Varpula sekä valmentaja Marko Toivonen. (kuva: Jouni Mikola)

Neljänteen liigakauteensa valmistautuva Rauman Lukon naisjoukkue esittäytyi muutaman pelaajan voimin sekä kertoilivat tavoitteistaan syyskuun alkupuolella alkavaan sarjaan. Median edessä Ravintola Tifosissa olivat joukkueen kapteeni Elviira Ylitalon lisäksi Kati Rein, Emilia Varpula ja Katriina Saarenmaa sekä joukkueen vastuuvalmentaja Marko Toivonen.

– Minun lisäkseni valmennustiimiin kuuluvat Vesa Kaukola, Juha Aitta sekä maalivahtivalmennuksesta vastaava Mikko Raanta, päävalmentaja Marko Toivonen totesi.

Kausi käynnistyy 8. ja 9. syyskuuta Oulussa pelattavalla avausturnauksella, ja joukkueen harjavaltalaislähtöinen kapteeni Elviira Ylitalo totesi joukkueensa tavoitteesta seuraavaa:

– Odotan, että saataisiin buumi päällä sekä sitä, että oltaisiin runkosarjan jälkeen pudotuspeliviivan yläpuolella. Henkilökohtaisesti toivon osaavani hoitaa kapteenin hommat siten, että minusta olisi apua muille pelaajille.

Ylitalolla on SM-sarjakokemusta sekä Rocketsin että HPK:n paidassa ja Liigassa 21-vuotias on edustanut Lukkoa ja Bluesia.

Jyväskylästä siirtyvä 21-vuotias puolustaja Kati Rein oli kevään tietojen mukaan menossa Kuopioon ja KalPaan, mutta lopulta kuitenkin Rauma ja Lukko vei voiton.

– Mietin asiaa ja totesin, että täällä on hyvä ympäristö ja pystyn varmasti kehittämään itseäni, Rein paalutti.

– Halusin päästä pelaamaan Liigajoukkueessa, kun JYPin yritys jäi keväällä siitä vain pisteen, jatkoi Rein.

Ennen Lukkoa Rein on siis pelannut Mestistä kasvattajaseurassaan JYPissä, hän oli myös joukkueensa kapteeni.

Ylitalon lisäksi joukkueen hyökkäysosasto vahvistuu 19-vuotiaalla kuortanelaislähtöisellä Emilia Varpulalla, jolla on nuoreen ikäänsä nähden ehtinyt pelata jo usemman kauden SM-sarjaa tai Liigaa. Seuroina hänellä on ollut Team Oriflame, Team Kuortane sekä HPK.

Maalivahtiosastolla Katriina Saarenmaa täyttää HC Linköpingiin siirtyvän maajoukkuenaisen Eveliina Suopään tyhjäksi jättämän paikan.

Toivonen hyppää ensimmäistä naisten valmentajaksi

Päävalmentaja Toivonen aloittaa yhdeksännen kautensa valmentajana ja nyt mies on ensimmäistä kertaa naisjoukkueen käskijä. Mies aloitti valmennusuransa heti oman pelaajauransa päätyttyä ja se ensimmäinen joukkue oli Lukko A-team.

– Mietin keväällä tosi pitkään, ennen kuin vastasin seuralle myöntävästi. Toivon myös kauden aikana itsekin oppivani uutta. En kuitenkaan jännitä tulevaa, Toivonen paalutti.

– Joukkueen pelaajatilanne on tällä hetkellä ihan hyvä, mutta vielä etsitään vahvistuksia sekä puolustus- että hyökkäyspäähän. Menemme positiivisella asenteella eteenpäin. Pelaajat ovat myös harjoitelleet hyvin, Toivonen jatkoi

Lukon naisten liigajoukkueen sopimustilanne 9.8.2018:

Maalivahdit:

Johanna Niemi
Katriina Saarenmaa

Puolustajat:

Nea Aitta
Janina Enström
Roosa-Maria Leino
Nea Kaukola
Kati Rein

Hyökkääjät:

Tiia Koskinen
Roosa- Maria Kangasniemi
Emilia Varpula
Ella Harjula
Maija Koski
Tuuli Ollikainen
Vera Ollikainen
Karoliina Vuorenmaa
Elviira Ylitalo “C”
Sanni Grönroos

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi