Elokuinen kiekkokarnevaali Raumalla käynnisti uuden jääkiekkokauden

Lukon ja Ässien välinen kohtaaminen täytti jo aamuvarhaisella Kivikylän Areenan. (kuva: Jouni Mikola)

Jääkiekkokausi 2019-2020 pyörähti käyntiin perjantaina, kun Raumalla pelattiin perinteinen Pitsiturnaus. Elokuisen kiekkokarnevaalin avasi KooKoon ja Pelicansin kohtaaminen.

Avausottelu päättyi tasan 2-2, ja maaleista vastasivat lahtelaisten osalta Jesse Ylönen ja Severi Lahtinen. KooKoon maalareina toimivat puolestaan Sami Tamminen ja Kimi Koivisto. Voittolaukauskilpailussa ainoa onnistuja oli Pelicansin Valtteri Merelä.

Satakunnan derby päättyi myös tasan

Toisessa pelissä kohtasivat toisensa rakkaat naapurit Lukko ja Ässät. Tämäkin ottelu päättyi tasan, nyt numerot olivat 1-1. Lukon osumasta vastasi Vili Laitinen ja Ässien vastaavan teki Tylor Spink. Syötön tuohon porilaisosumaan antoi Tylorin identtinen kaksoisveli Tyson.

Voittomaalikilpailussa Tylor Spink onnistui uudelleen yllättämään Oskari Setäsen. Lukon Robin Pressin yritys tyrehtyi Ässä-vahti Daniil Tarasoviin.

TPS päätti KooKoon turnauksen

Seuraavaksi nähtiin turnauksen ensimmäinen voittopeli, kun TPS peittosi KooKoon numeroin 3-2. Turkulaisosumista vastasivat Olli Kaskinen sekä Filip Windlert kahdesti. Voittomaaliksi jäänyt Windlertin toinen osuma oli melkoinen kaaliperhonen siniviivalta. Kouvolalaisosumat osumat merkittiin Juha-Pekka Haatajalle ja Kim Strömbergille.

TPS:n Anton Holm oli ainoa, joka onnistui voittomaalikilpailussa. Tappion myötä KooKoon urakka Pitsiturnauksessa jäi alkulohkoon.

Ässät jatkoon

B-lohkon toisessa ottelussa Ässät kaatoi HIFK:n maalein 2-0. Porilaisosumista vastasivat Mikko Salmio ja Niklas Appelgren.

Voittomaalikilpailussa ainoa onnistuja oli Ässien Tylor Spink. Voiton myötä Ässien paikka välierissä varmistui.

Pelicans B-lohkon voittoon

B-lohkon voitto varmistui päätösottelussa, kun Pelicans pyöritti TPS:sta 4-2 -voiton. Lahtelaisten osumista vastasivat Jonatan Tanus, Santeri Koponen, Miro-Pekka Saarelainen ja Severi Lahtinen. Turkulaisonnistujat olivat puolestaan Jesper Larinmaa ja Lauri Pajuniemi.

Lukko lähetti HIFK:n kotimatkalle

A-lohkon päätösottelussa Lukko kukisti HIFK:n numeroin 2-0, raumalaisista maalinteossa onnistuivat Ponthus Westerholm ja Justin Danforth.

Lukko voitti myös voittomaalikilpailun, kun paluumuuttaja Eero Elo sivalsi ranteella yläkulmaan. Tappion myötä HIFK suuntaa kotimatkalle.

Välierissä kohtaavat Ässät ja TPS sekä Lukko ja Pelicans.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi