Ei mopoautolla moottoritielle

Pariisissa pelattavat jääkiekon mm-kisat ovat käynnistyneet Suomen osalta todella nihkeästi, sillä kolmen pelin jälkeen saldona on voitto vain lohkon heittopussiksi ennakoidasta Valko-Venäjästä ja tappio voittomaalikisan jälkeen Tsekille. Hälytyskellojen pitää puolestaan soida siinä vaiheessa, kun leijonajoukkue häviää arvokisoissa Ranskalle peräti 1-5.

Suomella on Pariisissa ainoastaan hyvää EHT-tasoa edustava joukkue, kun huippumaiden rosterit pullistelevat samaan aikaan NHL-miehiä. Lauri Marjamäen valmentamalla Suomella on ollut vaikeuksia melkein jokaisessa tämän kauden pelatussa EHT-turnauksessa. Homma lähti menemään väärille urille jo syyskuussa pelatussa World cupissa. Tuossa Torontossa pelatussa turnauksessa Suomella oli mukana kaikki huiput Pohjois-Amerikasta, mutta siitä huolimatta tulos oli todella laiha.

Pariisiin Marjamäki saikin sitten houkuteltua vain murto-osan Suomen NHL-miehistä. Poisjääntien syitä olivat pienet loukkaantumiset ja sopimusten loppumiset, mutta olikohan taustalla myös jotain ristiriitaa nykyiseen valmennusjohtoon?

Jotain on tehtävä

Jos meno ei muutu kisojen edetessä, niin liiton on tehtävä kisojen jälkeen omat johtopäätöksensä ja se kovin  olisi tietysti antaa Marjamäelle potkut kesken sopimuskauden.

Kuka sitten uudeksi valmentajaksi, no jos kotimaasta ei löydy sopivaa korvaajaa, niin katseet pitää kääntää ulkomaille. Ulkomainen valmentaja tulisi myös suomalaisen kiekon ulkopuolelta ja näin hän pystyisi kokoamaan joukkueen ilman, että pelaajat saisivat paikkansa “vanhoilla näytöillä.”

Suomen joukkueesta puhuttaessa voidaan käyttää hyvin vanhaa sanontaa, että mopolla tai mopoautolla ei kannata lähteä moottoritielle. Helsingin Sanomien Heikki Miettinen otti omassa pohdinnassaan esiin sen, että Suomen puolustus on melkoisen pienikokoinen. Jos tuolla puolustuksella hävittiin Ranskalle, niin minkähänlaista kyytiä joukkue saakaan sitten NHL-tähtiä vilisevältä Kanadalta.
Teksti: Jouni Mikola, @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi