Draamaattinen käänne Jukojärvellä – Ogier keskeytti

Suomen MM-rallin perjantaiaamu sai dramaattisia käänteitä päivän kolmannella erikoiskokeella Jukojärvellä, kun hallitseva maailmanmestari ja MM-sarjan kärki Sebastien Ogierin matkanteko hidastui huomattavasti ja Jukojärven maalissa ranskalainen oli seitsemän minuuttia kärkeä perässä. Ogierin osalta rallin perjantaipäivä tuli päätökseen.

Jukojärvellä vaihtui myös kilpailun kärki, sillä rengasongelmista kärsi myös Ogierin tallikaveri, kilpailun kärjessä kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella ajanut Ott Tänak. Virolaisen paikan kilpailun kärjessä otti Toyotan Jari-Matti Latvala.

Jos erot olivat ennen Jukojärveä hyvin pieniä, niin erikoiskokeen jälkeen ne olivat suhteellisen suuria. Latvala siirtyi kärkeen ja toiseksi nousseeseen tallikaveriin Esapekka Lappiin eroa on viisi sekuntia, kun taas Citroënin Craig Breen jäi jo 8.1 sekuntia.

Suomalaisten kolmoisjohto oli jo melkoisen lähellä Jukojärven jälkeen, sillä Teemu Suninen jäi kokonaiskilpailussa vain 0.2 sekunnin päähän Breenistä. Norjan Mads Østberg nousi kilpailussa viidenneksi, jääden kärkeä 10.9 sekuntia.

Toyotan Juho Hänninen täydensi suomalaisten aamupäivän, sillä miehen ero Latvalaan on 11.7 sekuntia ja Østbergiin 0.8 sekuntia. MM-sarjan kakkonen Thierry Neuville on pudonnut jo yhdeksänneksi ja eroa Latvalaan on 19.4 sekuntia.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Hannu Kumpulainen

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi