Danielle van de Donkin unelmalaukaus takasi Hollannille pisteet

Jalkapallon EM-kisojen C-lohkon iltaottelussa Hollanti voitti Portugalin 3-2 (2-1). Hollannilla on Ruotsin kanssa hyvät mahdollisuudet puolivälieriin, mutta varmaa se ei ole kummallakaan.

Hollanti siirtyi seitsemännellä minuutilla johtoon, kun Sherida Spitsen antama kulmapotku tuli etutolpalle ja siitä Damaris Egurrola Wienke puski pallon takakulmaan. Ennen tuota osumaa Jessica Silva sai jo kertaalleen pallon verkkoon, mutta se liputettiin paitsioksi. Hollanti iski seuraavaksi vartin pelin jälkeen, tällä kertaa Stephanie van der Gragt puski vitosen kulmalta takakulmaan. Carole Costa toi Portugalin maalin päähän osuttuaan pilkulta vajaan 40. minuutin pelin jälkeen.

Portugali tuli tasoihin heti toisen puoliajan aluksi, kun Diana Silva puski topparien välistä pallon verkkoon. Hollanti siirtyi uudelleen johtoon tunnin pelin jälkeen, kun Danielle van de Donk laukoi 16-rajalta kierteisen kudin takakulmaan. Keskiviikon pelien jälkeen C-lohkossa Hollannilla ja Ruotsilla on neljä pistettä. Sveitsillä ja Portugalilla on puolestaan vain piste.

Maalit:

7. 1-0 Damaris Egurrola Wienke (Sherida Spitse)
16. 2-0 Stephanie van der Gragt
37. 2-1 Carole Costa rp
47. 2-2 Diana Silva
62. 3-2 Danielle van de Donk (Lieke Martens)

Kokoonpanot:

Hollanti: van Domselaar | Olislagers (62. Casparij), Janssen, van der Gragt, Wilms | Egurrola Wienke (69. Pelova), Roord, Spitse | Martens (83. Brugts), Beerenstey, van de Donk

Portugali: Teixeira Pereira | Marchao (66. Nazareth), Costa, Gomes, Amado | Ferreira (86. Marques), Jacome Silva (65. Pinto), Norton | D. Silva (86. Mendes), J. Silva, Borges

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 85

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi