Daniel Lebedeff nollasi Ässät

Neljäs Satakunnan derby pelattiin loppuunmyydyllä Kivikylän Areenalla.

Tammikuun viimeisenä perjantaina pelattiin Kivikylän Areenassa kauden neljäs Satakunnan derby. Illan taisto päättyi raumalaisvoittoon maalein 3-0 (1-0, 1-0, 1-0).

– Eka erä oli vaikea, mutta ei mitään pois vastustajalta. Lebedeff piti meidät siinä vaiheessa pelissä mukana. Erän lopun maali oli todella tärkeä. Nyt täytyy valmistautua hyvin huomiseen, sillä siellä tulee vastaan hyvin latautunut kotijoukkue, paalutti Lukko-luotsi Tomi Lämsä.

Avauserä oli Ässien hallintaan, sillä Daniel Lebedeff joutui torjuntatöihin kymmenen kertaa, kun taas Karolus Kaarlehto selvisi neljällä kopilla. Lukko pääsi kuitenkin ylivoimalle erän yhdeksännellä minuutilla, kun Aleksi Matinmikko ohjattiin boksiin. Pari minuuttia ennen erätaukoa Joshua Brookin hieman epäonnistunut viivalaukaus painui Kaarlehdon selän taakse. Maali hyväksyttiin vasta Lukon tekemän haaston jälkeen.

Toista erää oli pelattu seitsemän minuuttia, kun Julius Mattila pääsi tykittämään Jakob Stenqvistin esityöstä kiekon lähes tyhjään maaliin. Tässäkin erässä vihellettiin vain yksi kakkonen ja sen kärsi Ässien Feetu Knihti.

Toisessa erässä paikkoja oli puolin ja toisin, mutta verkko ei vain heilunut. Minuutti ennen loppusummeria joukkueen kapteenit Julius Mattila ja Jesse Joensuu nyrkkeilivät kakkoset. Henri Ikonen naulasi sen lopullisen niitin Ässien arkkuun laukomalla kiekon 17 sekuntia ennen loppua tyhjään maaliin.

– Olen tyytyväinen ekaan erään pystyimme pelaamaan hyvin, mutta emme saaneet palkintoa. Kaveri sai henkeä erän loppuun tulleesta maalista, sanaili Ässien päävalmentaja Jere Härkälä.

Maalit

18.01 1-0 Joshua Brook (Julius Mattila, Tarmo Reunanen)

27.18 2-0 Mattila (Jakob Stenqvist, Stenqvist)

59.43 3-0 Henri Ikonen (Pathrik Westerholm, Steven Jandric) tm

Torjunnat:

Daniel Lebedeff: 11+9+3 = 23

Karolus Kaarlehto: 5+11+7 = 23

Jäähyt:

Lukko: 1×2 min

Ässät: 3×2 min

Yleisöä:

5 400 (loppuunmyyty )

Illan muut ottelut:

Pelicans – HPK 4-0 (2-0, 0-0, 2-0)

KooKoo – SaiPa 1-2 (0-0, 0-2, 1-0)

Tappara – Ilves 2-5 (1-0, 0-3, 1-2)

KalPa – Jukurit 2-4 (1-1, 1-2, 0-1)

Sport – JYP 5-6 (2-0, 2-6, 1-0)

Teksti ja kuva: Jouni Mikola

Bluesky social: @jounimikola.bsky.social

Views: 37

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi