Coutinho ja Neymar pelastivat Brasilian

Brasilia kaatoi Costa Rican Pietarissa pelatussa ottelussa kahdella loppuhetken maalilla 2-0 (0-0). Brassien viimeistelijöinä toimivat Philippe Coutinho ja Neymar.

Ensimmäinen puoliaika oli todella tylsää jalkapalloa, sillä peli pyöri Costa Rican kuudentoistarajalla, mutta sen lähemmäs Brasilia ei päässyt. Yksi syy tuohon oli Costa Rican taktiikka 5-4-1.

Brasilia hallitsi palloa 64 prosenttisesti ja laukaukset se vei 7-3. Kertaalleen pallo meni Keylor Navasin selän taakse, mutta siinä tilanteessa Gabriel Jesus oli ehtinyt paitsioon.

Työnteko palkittiin

Toista neljävitosta oli pelattu vasta vajaat viisi minuuttia, kun Brasilialla oli kolme loistavaa paikkaa maalintekoon. Ensin Neymar osui poikkiputkeen ja sen jälkeen Navas torjui sekä Gabriel Jesusin että Philippe Coutinhon yritykset.

Neymar pääsi vetämään 57. minuutilla, mutta kuti meni Navasin näpeistä yli maalin. Neymar oli uudelleen tekopaikassa reilun seitsemänkympin jälkeen, mutta veto kuudentoistarajalta painui yli.

Jatkossakin Brasilia puski kohti Costa Rican puolustusmuuria, mutta läpi ei päässyt tai sitten Navas hoiti tilanteet. Erotuomarin antamalla lisäajalla se sitten tapahtui, sillä Philippe Coutinho juoksi irtopalloon ja pamautti sen Navasin jalkojen välistä verkkoon.

Brasilia teki vielä toisenkin, kun Neymar osui aivan loppuhetkillä. Tällä voitolla brassit on jo lähellä jatkopaikkaa.

Maalit:

90+1 1-0 Philippe Coutinho (Gabriel Jesus)
90+7 2-0 Neymar (Douglas Costa)

Kokoonpanot:

Brasilia: Alisson | Marcelo, Miranda, Thiago Silva, Fagner | Paulinho (68. Firmino), Casemiro | Neymar, Coutinho, Willian (46. Douglas Costa) | Gabriel Jesus (90+3 Fernandinho)

Costa Rica: Navas | Oviedo, Duarte, Acosta, Gonzales, Gamboa (75. Calvo) | Bryan, Borges, Guzman (83. Tejeda), Venegas | Urena (54. Bolanos)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi