HC Lausanne kiri kahden maalin takaa ohi

CHL-kausi 2021- 2022 käyntiin Lukon ja HC Lausannen osalta.

Torstai-ilta oli Raumalla se hetki, kun CHL palasi myös Kivikylän Areenalle. Lukon avausvastustaja oli sveitsiläinen HC Lausanne. Lukko joutui lähtemään peliin ilman Kristian Pospisilia ja Michael Hagaa, sillä tuo kaksikko oli edustamassa maitaan olympiakarsinnoissa. Ottelu eteni aina jatkoajalle ja Lausanne oli lopulta parempi maalein 2-3 (0-0, 1-0, 1-2, 0-1).

Avauserässä maalivahdit Samuel Jukuri ja Tobias Stephan pitivät luukut kiinni ja ainoa tilastomerkintäkin oli Justin Krügerin saama kaksiminuuttinen. Lausanne hallitsi näennäisesti, mutta lähimpänä maalia oli Lukko, sillä kiekko kävi kertaalleen Stephanin vartioiman maalin tolpassa.

Yksi mielenkiintoinen pelaaja Lausannen joukkueessa oli Josh Jooris, sillä 31-vuotiaan hyökkääjän isä Mark pelasi Porin Ässissä 1986 – 88.

Toista erää oli pelattu 12 ja puoli minuuttia, kun Harri Kainulainen osui maalinedushässäkän jälkeen. Lausanne oli tullut vain hetkeä ennen täysilukuiseksi. Toisessa erässä kummallekin joukkueelle vihellettiin kaksi jäähyä.

Kolmannen erän alussa Lukko pelasi viitisen minuuttia alivoimalla ja tuona aikana Jukuri piti raumalaisia muutamaan ottessa pystyssä. Erää oli pelattu 11 minuuttia, kun Sebastian Repo pamautti napakan rannelaukauksen vastahyökkäyksen päätteeksi ja kiekko sujahti vastustamattomasti Stephanin selän taakse. Neljä ja puoli minuuttia täyttä aikaa Lausanne tuli maalin päähän, kun Cory Emmerton ohjasi Joel Genazzin syötön maaliin. Lausanne tuli tasoihin vain kolme sekuntia ennen loppua, kun joukkue pelasi ilman maalivahtia. Maalista vastasi Lukas Frick.

Jatkoaikaa oli jäljellä minuutti ja 34 sekuntia, kun Lausannen Jason Fuchs ohitti Jukurin

Maalit:

32.33 1-0 Harri Kainulainen (Pavol Skalicky)
51.22 2-0 Sebastian Repo (Matthew Abt, Skalicky)
55.36 2-1 Cory Emmerton (Joel Genazzi, Damien Riat)
59.57 2-2 Lukas Frick (Riat) im
63.26 2-3 Jason Fuchs (Frick, Christoph Bertschy)

Torjunnat:

Samuel Jukuri: 4+7+13+3 = 27
Tobias Stephan: 5+8+4+1 = 18

Jäähyt:

Lukko: 5×2 min
HC Lausanne: 4×2 min

Yleisöä:

1481

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi