Bratislava – Leijonien kultainen kaupunki

Suomi taisteli maailmanmestariksi voittamalla Kanadan 3-1. (kuvakaappaus MTV3:n lähetyksestä)

Vanhan tarun mukaan Etelä-Amerikan pohjoisosassa sijatsee kultainen kaupunki nimeltä Eldorado. Aivan sanatarkasti El Dorado tarkoittaa kullattua miestä ja Manoa hänen kullattua kaupunkiaan. Aika on kuitenkin yhdistänyt kerronnan Eldoradon kaupungista.

Suomen jääkiekkoleijonien Manoan sijainti tiedetään tarkalleen, sillä se on Slovakian pääkaupunki Bratislava, ja joukkueen El Dorado taitaa sitten olla Marko “Mörkö” Anttila.

Kanada – Suomi 1-3 (1-0, 0-1, 0-2)

Avauserän kuudennella minuutilla Suomelle tuomittiin rangaistuslaukaus, mutta Oliwer Kaski ei onnistunut toimittamaan kiekkoa verkkoon. Nelisen minuuttia tuosta, ja Shea Theodore niputti kolme suomalaista sillä seurauksella, että kiekko oli repussa. Kanada pääsi ylivoimalle erässä kahdesti ja Leijonat kertaalleen, mutta kumpikaan ei onnistunut viimeistelyssään.

Mörkö osui taas

Heti toisen erän alkuminuuteilla Leijonat tuli tasoihin, kun Marko Anttilan laukaus b-pisteen alakaarelta yllätti Matt Murrayn. Suomi taisteli vielä erän loppuun yhden alivoiman, mutta vieläkään turnauksen paras ylivoimajoukkue ei saanut kiekkoa reppuun.

Voittomaali Anttilan nimiin

Anttila osui uudelleen kolmannen erän kolmannella minuutilla. Veli-Matti Savinainen antoi Leijonien johtomaaliin todella oivallisen syötön. Maalin jälkeen Leijonat oli reilun kymmenen minuuttia ihan täydessä mankelissa, sillä kiekkoa ei saatu edes kunnolla pois omalta alueelta.

Sitten kuin salama kirkkaalta taivaalta joukkue sai yhden vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi Harri Pesonen tinttasi b-pisteen ja laidan välistä kiekon ohi hirvittävän maskin takana olleen Murrayn. Näin Leijonat nappasi kolmannen maailmanmestaruutensa. Ottelun ylivoimanen sankari oli yhteensä 43 kertaa torjunut Kevin Lankinen.

Eldoradoa on etsitty siitä asti, kun espanjalaiset konkistadorit 1500-luvulla etsivät aarteita. Etsintä ei ole tuottanut tulosta, mutta on vaatinut lukuisia ihmishenkiä. Leijonien Eldoradon etsintä on tuottanut jo rutkasti arvometallia, mutta ilman ihmishenkien menetyksiä.

Bratislava on siis Leijonien kultainen kaupunki.

Maalit:

5.28 Oliwer Kaski epäonnistunut rl
10.02 1-0 Shea Theodore (Anthony Mantha, Jared McCann)
22.35 1-1 Marko Anttila (Sakari Manninen, Niko Ojamäki) yv
42.35 1-2 Anttila (Veli-Matti Savinainen)
55.54 1-3 Harri Pesonen (Juhani Tyrväinen)

Torjunnat:

Matt Murray: 9+9+1 = 19

Kevin Lankinen: 14+8+21 = 43

Jäähyt:

Kanada: 3×2 min

Suomi: 4×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 421

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi