Barkov vei joukkuekaverit Löylyyn – Äidin pelmenit tekivät kauppansa

Jääkiekkomaailman suurin liiga NHL on rantautunut viikon ajaksi Suomeen. Helsingissä pelataan kaksi virallista NHL:n runkosarjan ottelua torstaina ja perjantaina, kun Patrik Laineen edustama Winnipeg Jets kohtaa Aleksander Barkovin ja Juho Lammikon Florida Panthersin.

Florida Panthers otti tuntumaa Hartwall Arenan jäähän tiistaina tunnin harjoitussessiolla. Harjoitusten jälkeen Panthersin kapteenina toimiva, äitinsä pelmeneitä maanantaina syömässä käynyt Barkov saapui hyväntuulisena median eteen.

– Se on venäläinen ruoka. En tiedä oletteko maistaneet, mutta kannattaa maistaa. Se on tosi hyvää, Barkov kehoitti lehdistöä.

Panthers saapui Suomeen sunnuntaina, jolloin joukkueella oli heti ensimmäiset harjoitukset Hartwall Arenan harjoitushallissa. Maanantaina joukkue vietti vapaapäivää. Koska pelit pelataan Suomessa, on luonnollista, että suomalaispelaajat toimivat matkaoppaina. Näin käytäntö oli myös Panthersien osalta.

– Sunnuntaina kun tultiin, niin käytiin Löylyssä. Näytin pojille, mikä on kunnon sauna. Sen jälkeen kävimme syömässä pihviä Stefansissa ja kaikki tykkäsivät, Barkov kertoi.

Barkov ei myöntänyt ainakaan syöneensä äitinsä tekemää jälkiruokaa, joka suomalaishyökkääjän mukaan on hyvää. Suomessa pelaaminen tuntuu miellyttävän Barkovia, vaikka peli pelataankin hänen mielestä väärässä kaupungissa.

– Onhan se hienoa sekä minulle että Juholle kun suomalaiset pääsevät katsomaan meitä ja näkevät kahden hyvän joukkueen pelaamista Suomessa, Barkov mietti.

Joukkue harjoitteli tiistaina samalla jäällä, jolla torstain ja perjantain ottelukin pelataan. Jään kunto ei saanut kovin paljoa kiitosta Pantherseilta ja isompaan kaukaloonkin on hieman totuttelemista.

– NHL-kaukaloksi tämä on aika iso. Siinä on ero amerikkalaiseen kaukaloon, Barkov tuumasi.

Joukkueet kohtaavat NHL Global Series- otteluissa torstaina ja perjantaina. Ottelut alkavat kello 20:00 Suomen aikaa.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi