Avalanchelle täysi pistepotti Tampereelta – Lehkonen katkaisi maalittoman putkensa

Colorado Avalanche voitti Columbus Blue Jacketsin lauantai-illan kamppailussa Nokia Areenalla 5-1. Ottelun voittomaalista vastasi Martin Kaut. Peli sai lentävän lähdön, kun Artturi Lehkonen vei Avalanchen 1-0- johtoon vain 33 sekunnin pelin jälkeen.

– Onhan se kiva tehdä maali, ei siinä mitään. Tärkeämpää on saada joukkueena kaksi pistettä, Lehkonen totesi.

Lehkosella oli ennen osumaansa pidempi putki, että ei ollut maalia saanut aikaiseksi.

– Kyllähän se tietysti turhauttaa, kun ei onnistumisia tule, Lehkonen myönsi.

Blue Jackets pääsi ottelussa tasoihin, kun Samuel Girard otti kiinnipitämisestä jäähyn, jonka aikana Boone Jenner tasoitti ottelun ylivoimalla. Ensimmäisessä erässä Blue Jackets pysyikin vielä Avalanchen mukana, kunnes sitten toisessa erässä denveriläiset menivät menojaan.

– Heillä on hyvä joukkue, mutta vähän itseluottamusta, kun ei voittoja ole tullut niin paljon. Kyllä heillä on hyvä joukkue, Mikko Rantanen kehui.

Toisessa erässä Avalanche otti kuskin paikan ja iski viiden minuutin sisällä kolme maalia, ottaen tukevan johdon ottelussa. Coloradon johdon myötä myös ottelu hieman lässähti ja herätystä nähtiin erän loppupuolella Kurtis MacDermidin ja Mathieu Olivier ottaessa yhteen. Tähän tappeluun Nokia Areenan yleisö reagoi viheltäen ja buuaten.

Ottelussa oli ajoittain hyvä tunnelma, kolmannessa erässä nähtiin muun muassa tilanne, jossa yleisö alkoi laulamaan vuoden 1995 maailmanmestaruuden tunnusbiisiä Den glider in. Ensin videotaululle tuli Curt Lindströmin terveiset yleisölle, jonka jälkeen DJ soitti kappaletta ja yleisö yhtyi lauluun laulaen seuraavaan pelikatkoon saakka.

– Tunnelma oli hyvä täällä, eihän sitä koskaan tiedä, kun ei pelata kummankaan kotihallissa. Tänään oli ainakin ihan hemmetin hyvä tunnelma pelissä, Lehkonen suitsutti.

Nokia Areena oli myös lauantaina loppuunmyyty.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi