Austin Watsonin sikailu ratkaisi pelin

Mikael Granlundin maali ensimmäisessä vapautti Leijonien peliä.

Suomi voitti Yhdysvallat MM-kisojen maanantai-illan myöhäispelissä maalein 4-1 (1-0, 3-0, 0-1). Ottelun ratkaisuksi muodostui Austin Watsonin ääliömäinen kyynärpäätaklaus Teemu Hartikaisen leukaperiin toisen erän alkuun.

– Olimme tänään selkeästi parempi joukkue ja pelasimme ehjän kuusikymppisen sekä olimme fiksuja. Ylivoima toimii hyvin ja kiekko liikkuu kivasti, sanaili Lehtonen CMorella.

Vauhdikkaassa ensimmäisessä erässä Suomella oli useita huippupaikkoja iskeä johtomaali, mutta aina vain yhdysvaltalaismaalivahti Strauss Mann oli etevämpi. Hyväkin maalivahti joutuu antautumaan joskus ja näin kävi Mannille vajaa kolme minuuttia ennen erän loppua, kun Mikael Granlund pääsi tulittamaan b-pisteiden välistä Leijonat kuskin paikalle.

Austin Watson sikaili

Toista erää oli pelattu minuutti, kun Austin Watsonin kyynärpäätaklaus osui suoraan Teemu Hartikaisen kasvoihin. Watson lähti tuon tempun seurauksena isoista ovista pihalle. Ylivoima ehti pyöriä kolme ja puoli minuuttia, kun Valtteri Filppula ohjasi Jere Innalan syötön verkkoon. Sakari Manninen jatkoi ilotulitusta 44 sekuntia myöhemmin.

– Ratkaisu oli tänään ylivoimapeli. Pelasimme kaksi erää hyvin, mutta kolmannessa aloimme vähän lepsuilemaan, no onneksi Jussi (Olkinuora) otti tärkeitä torjuntoja, totesi Manninen CMorella.

Ottelun puolivälissä Manninen voitti hyökkäyspään aloituksen ja sen jälkeen Mikko Lehtonen sivalsi kiekon siniviivalta yläkulmaan.

– Ollaan päästy ihan kivasti ylivoimalle ja niistä on saatu myös onnistumisia. Kolmas erä täytyy vielä pelata hyvin, totesi Sami Vatanen CMorella.

Varmistelua

Kolmas erä olikin sitten enemmän ja vähemmän pelailua. Alex Galchenyuk yhdysvaltalaisten kuparisen puolitoista minuuttia ennen loppua. Leijonista Manninen nakutti kolme (1+2), Granlund ja Lehtonen kaksi (1+1) tehopistettä. Näin Mikael Granlund on tehoillut kahdessa pelissä neljä (2+2) pistettä.

– Ei tässä paljon voi olla muuta kuin tyytyväinen, no kolmas erä vähän lässähti. Vähän piti muistutella, että pään pitää pysyä kylmänä. Olemme mielestäni pelillisesti siellä, missä pitääkin olla, paalutti päävalmentaja Jukka Jalonen CMorella.

Maalit:

17.20 1-0 Mikael Granlund (Sakari Manninen, Mikko Lehtonen) yv
24.42 2-0 Valtteri Filppula (Jere Innala, Sami Vatanen) yv
25.36 3-0 Manninen (Jere Sallinen, Granlund) yv
30.50 4-0 Mikko Lehtonen (Teemu Hartikainen, Manninen) tv
58.22 4-1 Alex Galchenyuk (Luke Hughes, Seth Jones)

Torjunnat:

Jussi Olkinuora: 8+6+15 = 29
Strauss Mann: 10+8+3 = 21

Jäähyt:

Suomi: 6×2 min
USA: 8×2 min + Austin Watson 5+20 min

Päivän muut ottelut:

Kanada – Slovakia 5-1 (1-1, 2-0, 2-0)
Latvia – Norja 3-2 (1-1, 2-0, 0-1)
Ranska – Saksa 2-3 (1-2, 1-0, 0-1)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Pasi Mennander/Suomen Jääkiekkoliitto

Views: 25

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi