Arttu Ruotsalainen ratkaisi rankkareista – Kanada saa vielä jännittää

Suomi voitti Kanadan tiistain päiväpelissä maalein 3-2 vl. (0-1, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0). Suomi on voiton jälkeen varmasti ainakin kakkonen. Kanada saa sen sijaan vielä jännittää illan Latvia – Saksa-peliä.

Kanada pystyi hyödyntämään Suomen ylipitkän vaihdon, kun Brandon Pirri yllätti Jussi Olkinuoran puolentoista minuutin pelin jälkeen. Leijonat oli ison osan erästä ainakin pari potkua Kanadan perässä, mutta loppuhetkillä joukkue sai jo hieman hyökkäyspeliään kulkemaan.

– Kyllähän me ihan telineisiin jäätiin, ei siitä ole kahta sanaa. Parannettiin tosin sitten loppua kohden, totesi myös Miika Koivisto CMorella.

Toista erää oli pelattu minuutti ja 11 sekuntia, kun Arttu Ruotsalainen laukoi kiekon suorasta luistelusta helponlaisesti Darcy Kuemperin selän taakse. Vaahteranlehtien parjattu ylivoimapeli toimi erän yhdeksännellä minuutilla, kun Maxime Comtois iski suomalaispuolustajien keskeltä muutaman pompun kautta kiekon verkkoon.

– Oli ihan hyvä fiilis ennen peliä, joten kivaa kun onnistumisia tulee. Olemme pyrkineet keskittymään aina seuraavaan peliin, kommentoi Ruotsalainen CMorella.

Erän 14. minuutilla Leijonille tarjottiin kenttämestarin erikoista, mutta Kuemper ja kanadalaispuolustus selvittivät sen. Ruotsalainen toi Suomen tasoihin neljä minuuttia ennen summeria.

Jatkoajalla molemmat hakivat voittoa isolla riskillä. Suomi pääsi kerran jopa kerran kahdella nollaa vastaan, mutta verkko ei heilunut. Ruotsalainen ratkaisi voittomaalikilpailun Suomelle.

– Pelasimme kaksi viimeistä erää hyvää lätkää. Mun mielestä muutenkin ihan hyvä peli, muutankin olemme mielestäni pelanneet ihan kehittyvää peliä, paalutti kapteeni Marko Anttila CMorella.

Toisessa päiväpelissä Sveitsi voitti Iso-Britannian 6-3 (2-1, 4-1, 0-1).

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 38

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi