Andreas Bernard torjui Ässille täyden pistepotin

Ässät onnistui nollaamaan Lukon perjantaisessa Satakunnan derbyssä numeroin 2-0 (1-0, 0-0. 1-0). Porilaisten sankari numero yksi italialaismaalivahti Andreas Bernard, joka pelasi kuluvan kauden ensimmäisen nollapelinsä.

Ensimmäisessä erässä mentiin vauhdikkaasti päästä päähän ja Lukon ykkösketju Toni Koivisto, Teemu Ramstedt ja Janne Keränen sai heti ensimmäisellä minuutilla hyvän pyörityksen, mutta ilman onnistumista. Ässät iski heti seuraavasta vaihdosta, kun Philip McRae osui lähietäisyydeltä.

Lukko pääsi kertaalleen yrittämään ylivoimalla, mutta raumalaisjoukkue ei onnistunut maalinteossa. Kertaalleen kiekko pomppi tuon ylivoiman aikana aivan Andreas Bernardin nenän edessä.

Maalinteon sietämätön vaikeus

Toinen kaksikymppinen oli selkeästi raumalaisten vaikka torjuntoja oli sekä Kaapo Kähkösellä että Bernardilla yhdeksän kappaletta. Porilaisten ainoa parempi jakso oli heidän ylivoimansa erän puolivälin tienoilla.

Lukon Ramstedt pääsi kertaalleen yrittämään maalin kulmalta, mutta mies ei saanut käännettyä kämmenelleen ja Bernard selvitti tilanteen. Kertaalleen myös Chris VandeVelde ja Heikki Liedes pääsivät ylivoima hyökkäykseen, mutta Maksim Matushkin pystyi katkaisemaan syötön. Lukolla on juuri nyt maalinteon sietämätön vaikeus.

Aleksi Mäkelän mailasta lopullinen ratkaisu

Lukko painoi päätöserässäkin voimalla kohti Ässä-maalia, mutta Bernard kesti. Lopullinen ratkaisu nähtiin vajaa kaksi minuuttia ennen loppua, kun Aleksi Mäkelä toimitti kiekon tyhjään raumalaismaaliin.

– Saimme hyvän alun, ensimmäiset vaihdot oli tasapainoisia ja ensimmäinen erä oli muutenkin hyvä. Pelin vaatimustaso oli tänään kova, kun mentiin kokoajan kovaa. Toisen erän alussa olimme hieman ottavana osapuolena, mutta kuitenkin siinäkin vaiheessa olimme vastahyökkäysvaarallisia. Se jäähy kaverille sitten vähän tasoitti peliä. Kolmas erä oli kovaa taistelua molemmilta joukkueilta ja me puolustimme hyvin sekä olimme kärsivällisiä, paalutti Ässä-valmentaja Jyrki Aho.

– Oli todella kova peli ja joukkue kyllä haluaa, mutta maalit upuu nyt ihan totaalisesti. Nytkin tuli se nopea maali omiin. Meillä oli kyllä ihan riittävästi paikkoja toisessa erässä tulla takaisin. Tuollaisessa tilanteessa viimeisessä erässä vastustaja pelasi siten, että emme päässeet enää vastahyökkäyksiin. Jatkossa meillä paketti elää kokoajan ja nyt jo huomattiin, että Chris VandeVelde pelasi meille tänään ja hän tulee olemaan meille todella iso palanen. Ajatellen Tukosen pelimääriä viimeiseen kahteen vuoteen sekä Ramstedtin vastaavia, niin on mentävä kylmästi vain eteenpäin ja otettava se mitä vastaan tuleen. Fakta on se, että tuo peli tulee vielä paranemaan ja se riittää jatkossa ketä vastaan tahansa, sanaili Lukko-luotsi Pekka Virta.

– Jossain vaiheessa se lumipallo vielä pyörähtää toiseenkin suuntaan ja lopussa kiitos seisoo. Ei se joulupukkikaan ole vielä lähtenyt liikkeelle, jatkoi Virta.

Maalit:

1.20 0-1 Philip McRae (Sami Lähteenmäki, Teemu Vuorisalo)
58.12 0-2 Aleksi Mäkelä t m

Torjunnat:

Kaapo Kähkönen: 9+9+9 = 27
Andreas Bernard: 11+9+10 = 30

Jäähyt:

Lukko: 1×2 min
Ässät: 3×2 min

Yleisöä:

3 930

Kierroksen muut ottelut:

HPK – TPS 3-4
KalPa – SaiPa 2-5
KooKoo – Pelicans 1-2

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi