Adler Mannheim jyräsi Lukon

CHL-ottelu Lukko - Adler Mannheim keräsi ihan mukavasti yleisöä Kivikylän Areenalle.

Kolmesta ottelusta kolme voittoa saalistanut Lukko kohtasi sunnuntaina CHL:ssä Saksan “jääkiekkopääkaupungista” tulevan Adler Mannheimin. Ottelusta teki erityisen mielenkiintoisen se, että saksalaisseuran maalivahtivalmentajana toimii Lukko-ikoni Petri Vehanen. Sunnuntaina kentällä tahdin määräsi saksalaisjoukkue, sillä ottelu päättyi Lukon tappioon maalein 0-6 (0-3, 0-0, 0-3).

Mannheim siirtyi johtoon jo 23 sekunnin pelin jälkeen, kun Kris Bennett tuikkasi kiekon etukulmasta sisään. Lukko pääsi erän kahdeksannella minuutilla jo toistamiseen ylivoimalle, mutta tuon erikoistilanteen vaarallisin paikka siunaantui Mannheimille, kun Markus Hännikäinen pääsi nokikkain Samuel Harvey’n kanssa. Harvey oli kuitenkin tuossa tilanteessa Hännikäistä etevämpi. Erää oli pelattu kolmisentoista minuuttia, kun Daniel Fischbuch tuplasi mannheimilaisten johdon. Mannheim iski erässä vielä kerran, kun Linden Vey runnoi kiekon pari ja puoli minuuttia ennen taukoa verkkoon. Mannheimin veränvartija Felix Brückmann oli erässä täystyöllistetty 15 torjunnallaan, mutta niin vain mies pysäytettyä kaikki kiekot. Tuota Brückmannin huimaa torjuntamäärää selittää, se että Lukko pääsi yrittämään ylivoimalla peräti neljä kertaa.

Toisessa erässä puolestaan Harvey oli maalivahdeista työllistetympi 10 torjunnallaan, mutta nyt ei yhtään luiskahtanut miehen selän taakse. Harvey’n torjuntamäärää selittää osaltaa se, että Mannheim pääsi kahdesti yrittämään ylivoimalla.

Mannheim iski lopullisen naulan pelille, kun kolmannen erän alkuminuuteilla, kun ensin Stefan Loibl pujotteli Lukko-puolustuksen läpi ja ujutti kiekon Harvey’n längistä verkkoon. Tuosta ehti kulua vain 51 sekuntia, kun Korbinian Holzerin veto upposi Harvey’n selän taakse. Erän kuudennellatoista minuutilla David Wolfin veto yläkaarelta upposi hieman helponlaisesti Harvey’n selän taakse.

Maalit:

0.23 0-1 Kris Bennett (Stefan Loibl, Denis Reul)
12.46 0-2 Daniel Fischbuch (Linden Vey, Matthias Plachta)
17.19 0-3 Linden Vey (Jordan Murray, Plachta)
43.24 0-4 Loibl (Bennett, Tom Kühnhackl)
44.15 0-5 Korbinian Holzer (Murray, David Wolf)
53.32 0-6 Wolf

Torjunnat:

Samuel Harvey: 6+10+6 = 22
Felix Brückmann: 15+5+10 = 30

Jäähyt:

Lukko: 3×2 min
Adler Mannheim: 5×2 min

Yleisöä:

3 313

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
X: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi