Kansallinen Liiga – jalkapallo samanarvoiseksi

Kansallinen Liiga on valmiina käynnistymään. (Kuvakaappaus Palloliiton lehdistötilaisuudesta)

Kansallinen Liiga käynnistyy tulevana lauantaina (13.6.). Liiga pelataan tällä kaudella koronaviruksesta johtuen kaksinkertaisena sarjana ilman loppusarjoja.

Uutta naisten pääsarjassa nimen lisäksi on pääsponsori eli Subway. Nimenmuutoksella Palloliitto haluaa jalkapallosta samanarvoisia.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti korosti sitä, että liitto haluaa panostaa myös nais- ja tyttöjalkapalloon, jotta saisi enemmän tyttöjä lajin pariin.

Modernia huippu-urheilua

Kehityspäällikkö Heidi Pihlaja totesi puheenvuorossa liiton vision olevan se, että Kansallinen Liiga ymmärrettäisiin modernina 2020-luvun huippu-urheilua. Pihlaja jatkoi, että nimenmuutoksella haluamme korostaa samanarvoisuutta, rohkeutta sekä tahtoa menestyä.

Maalitykki Jutta Rantala lähti

Mestari HJK koki koki ison menetyksen, kun maalitykki Jutta Rantala siirtyi Ruotsiin. Essi Sainio kuitenkin uskoo, että joukkue pystyy jatkossakin tekemään tarvittavat maalit.

– Joo, Jutta lähti, mutta uskonpa, että maalintekovastuumme jakautuu nyt useammalle pelaajalle. Yksi potentiaalinen maaliruisku voisi olla Hanna Ruohomaa, Sainio veikkaili.

Muutoksia olisi kaivattu jo aiemmin

Jo 17. kautensa naisten pääsarjassa aloittava KuPSin 33-vuotias keskikenttäpelaaja Neea Berg totesi puolestaan, että kiva kun sarjaan tehdä muutoksia, mutta olisi niitä voitu tehdä hieman nopeamminkin.

HJK ja Åland United kovia

Ilveksen päävalmentaja Mika Lahtinen totesi sarjan voimasuhteista ensinnäkin sen, että liiga on tänä viime kautta kovatasoisempi, mutta HJK ja Åland United ovat erittäin kovia. 

– Sarjassa on kärjelle kuitenkin muutama hyvä haastaja. Meidän virallinen ja realistinen tavoitteemme on sarjapaikka, Lahtinen totesi. 

Sarja siis käynnistyy lauantaina 13.6., ja kaksinkertaisen sarjan viimeinen kierros marraskuun alussa 7.-8.11..

– Mikäli sarja joudutaan lopettamaan kesken koronan takia, niin mitalit jaetaan, jos peleistä on pelattu 85 %, totesi kehityspäällikkö Heidi Pihlaja.

Teksti: Jouni Mikola

Twitter: @JounMikola

Views: 370

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi