Yhdysvalloille pronssit ylivoimaisen esityksen jälkeen

Yhdysvallat nappasi MM-pronssit voittamalla sunnuntaina Riiassa Saksan selkeästi 6-1 (1-0, 4-0, 1-1). Ottelun ratkaisu nähtiin toisessa erässä, kun USA iski vajaaseen kuuteen minuuttiin neljä maalia.

Verkko heilui Felix Brückmannin selän takana viiden minuutin pelin jälkeen, kun Christian Wolanin karkasi laidasta läpiajoon laittaen kiekon tolpan juuresta sisään. Yhdysvallat oli tullut täysilukuiseksi neljä sekuntia ennen osumaa. Saksa sai ensimmäisen erän aikana kymmenen laukausta kohti Cal Petersenin vartioimaa maalia ja Yhdysvaltojen laukausmäärä oli seitsemän.

Conor Garland tuplasi Yhdysvaltain johdon toisen erän seitsemännellä minuutilla. Garland laukoi paluukiekon maalin kulmalta Brückmannin ohi. Puolitoista minuuttia myöhemmin Jack Drury päätti läpiajonsa maaliin. Jason Robertson jatkoi saksalaisten kurittamista kolme ja puoli minuuttia myöhemmin. Pari minuuttia tuosta peli alkoi olla lopullisesti tapulteltu, kun Trevor Moore iski numeroiksi jo 5-0. Robertsonin ja Mooren osumat syntyivät ylivoimalla. Saksa pääsi erän loppupuoliskolla pelaamaan täydet kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimalla, mutta ei kun ei. Yhdysvallat teki puolestaan paikoistaan maalit.

Kumpikin joukkue pääsi ylivoimalle kolmannen erän ensimmäisen viiden minuutin aikana, mutta numerot eivät taululla muuttuneet. Erän puolivälissä Dominik Bitter onnistui rikkomaan Saksan kuparinsen, mutta se oli totuuden nimissä pelkkää kosmetikkaa. Ryan Donato kuittasi jo 25 sekuntia myöhemmin ohjaamalla numeroiksi 6-1. Donaton isä Ted Donato pelasi TuTossa SM-liigaa 1990-luvulla. Yhdysvallat on voittanut nyt neljä pronssia viimeiseen kahdeksaan vuoteen. Joukkueen kaulaan on ennen tätä himmeimät mitalit ripustettu vuosina 2013, 2015 ja 2018.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi