Wales juotti Huuhkajille katkeraa kalkkia

Huuhkajat ei päässyt torstaina tolppaa lähemmäs.

Huuhkajat kärsi Olympiastadionilla harmittavan tappion Kansojen liigan B-liigan avausottelussaan Walesille 0-1 (0-0). Huuhkajien parhaasta paikasta vastasi Leo Väisänen.

– Peli oli kokonaisuudessaan tasainen, mutta ihan ei jäänyt hyvää makua suuhun, kun tuo maali tuli vähän helpolla. Kävimme tauolla juttuja vähän läpi ja se auttoi, totesi päävalmentaja Markku Kanerva Viaplaylla.

Wales iski pallon Lukas Hradeckyn selän taakse jo ensimmäisestä hyökkäyksestään, mutta tuo tilanne hylättiin Huuhkajien onneksi paitsiona. Tuonkin jälkeen Wales tuli päälle kuin höyryjyrä, ja Suomi oli lähinnä puolustusasemissa. Hradecky pystyi kuitenkin pitämään maalinsa puhtaana.

Wales oli avausneljävitosella alati vaarallinen hyökkäyssuuntaan, mutta Huuhkajat hallitsi palloa 55-prosenttisesti. Maalipaikat meni Walesille 2-1. 

– Saatiin luotua paikkoja, mutta ihan kokoaikaa ei peli ollut kontrollissa, totesi apuvalmentaja Kari Martonen Viaplayn haastattelussa.

Väisänen osui tolppaan – Moore maaliin 

Leo Väisänen pääsi puskemaan kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta pusku osui harmittavasti vain tolppaan. Suomi loi jatkossakin muutaman paikan, mutta Wayne Hennessey ei ollut yllätettävissä.

Sitten kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa iski Wales ja Kieffer Moore. Maalipaikka vierasjoukkueen toisen puoliajan ensimmäinen. Huuhkajat yritti loppuun asti, mutta Kansojen liigan B-liiga alkoi 0-1 -kotitappiolla.

Suomi piti ottelussa palloa 53-prosenttisesti, mutta maalipaikat meni Walesille 5-4. Ottelu oli ympäripyöreä, tolppa sisään tolppa ulos.

– Harmittaa tosi paljon, että hävittiin, totesi Ilmari Niskanen Viaplaylle.

Maalit:

80. 0-1 Kieffer Moore (Daniel James)

Kokoonpanot: Hradecky | O’Shaughnessy, Ojala, L. Väisänen, Uronen | Kauko (71. Jensen), Sparv (76. Lam), Kamara, Niskanen (86. Soiri) | Pukki, Pohjanpalo

Wales: Hennessey | Davies, Apadu, Lockyer, Roberts | James (90+2 Cabango), Levitt, Morrell, Bale (46. Wilson) | J. Williams (60. N. Williams) | Moore

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Kuvakaappaus Viaplayn lähetyksestä

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi