Vuoden urheilijaksi Bottas vai Hradecky?

Torstaina kello 20.00 alkavassa lähetyksessä selviää se, että kuka on vuoden urheilija 2020. Onko hän F1-kuljettaja Valtteri Bottas vai jalkapalloilija Lukas Hradecky?

Bottaksen meriitteihin kuuluu F1-sarjan MM-hopea. Suomalaisen edustama Mercedes on hallinnut jo useamman vuoden rata-autoilun kuninkuusluokkaa. Bottas on myös varmasti yksi kuuluisimpia suomalaisurheilijoita maailmalla.

Hradecky puolestaan on Suomen jalkapallon A-maajoukkuokkueen kiistaton ykköstorjuja ja juuri hänen torjuntansa ovat siivittäneet Huuhkajat lentoon. Maajoukkueen lisäksi Hradecky on torjunut myös seurajoukkueensa Bayer Leverkusenin Bundesliigan kärkitaistoon.

Vuoden valmentajaksi myös kaksi vaihtoehtoa

Valmentajatittelistä sitten taistelevat jalkapallon A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva. “Rive” Kanervan johdolla Huuhkajat taisteli kalkkiviivoille asti Kansojen liigan B-liigassa oman lohkonsa voitosta. Kirkkaimpana kruununa “Riven” vyöllä on vierasvoitto Ranskasta, tuo tosin oli harjoituspeli, mutta se ei sen arvoa himmennä.

Kanervan ykköshaastaja on naisten maajoukkueen päävalmentaja Anna Signeul. Ruotsalaiskäskijän johdolla Helmarit on erittäin lähellä EM-kisapaikkaa. Joukkueen kovimmat urotyöt viime vuodelta oli voitot Skotlannista.

Rohkeudella esikuvaksi

Illan aikana valitaan myös esikuva ja tuossa kategoriassa on yhtenä ehdokkaana Korian Ponnen 16-vuotias korkeushyppääjä Jere Nyström. Nyström kertoo olevansa tyttö pojan vartalossa ja kilpailee meikattuna.

Ylen haastattelussa nuori Nyström kertoi haluavansa viedä yhteiskuntaa suuntaan, jossa lokerointi ei olisi tarpeen.

Nyström kertoi lisäksi kiusaamisesta Ylellä näin:

– Eihän se tietenkään hyvältä tunnu, mutta minä olen ajattelematta koko asiaa. En nykyään edes katso ihmisiä silmiin, että en tiedostaisi, jos ympärillä tapahtuu jotain ikävää. Minä vain kuljen omaa polkuani.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Lähde: Yle Urheilu

Views: 126

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi