Vuoden urheilija Matti Mattsson “Olen pikkupojasta asti haaveillut tästä”

Vuoden 2022 urheilijaksi on valittu uimari Matti Mattsson. Tokion olympialaisissa pronssia uineen Mattssonin valittiin vuoden urheilijaksi ylivoimaisella äänivyöryllä. Porilaiselle urheilijalle tämä oli suuri kunnianosoitus.

– Tämä on kyllä sellainen asia, mitä on pikkupojasta saakka haaveillut. Odottanut, koska se oma onnistuminen tulisi altaassa, jotta tämä olisi mahdollista. Kahdeksan vuotta siinä sitten kesti edellisestä arvokisamitalista, kun tämä tuli. Henkilökohtaisesti tämä on iso pokaali, Mattsson iloitsi.

Uimarit eivät ole kovin usein päässeet juhlimaan vuoden urheilijan titteleistä. Yksi, joka on siitä päässyt nauttimaan, on Urheilugaalassa torstaina Hall of Fameen nimetty Jani Sievinen. Toinen, joka on päässyt kyseisen Uuno-pokaalin nostamaan, on Hanna-Maria Seppälä.

– Kyllä se on äärimmäisen suuri kunnia päästä tuohon joukkoon ja jatkaa tätä uintiperinnettä Suomessa. Uinti on kova laji maailmalla, ehkä Suomessa se on hiukan ”aliarvostettu”, mitä se ei tietenkään ole. Kun uinnille annetaan Suomessa suuri arvo, on se minulle äärettömän tärkeä asia, Mattsson pohti.

Mattssonin valmentaja Eetu Karvonen oli ehdolla vuoden valmentajaksi, mutta ei tuota titteliä tällä kertaa saavuttanut. Hän on yksi heistä, joille porilaisuimari haluaa antaa menestyksestään kiitokset. Kiitoksen ansaitsijoita on enemmänkin.

– Kyllähän niitä monia on, mutta ennen kaikkea se tiimi, jonka kanssa tätä työtä tehdään. He kannustavat minua. Sitten suku, lähisukulaiset ja tietysti kotoa tuleva tuki vaimolta sekä lapsilta. Kyllä se on sellainen yhteistyö ja se on kantanut näihin päiviin asti, Mattsson kiitteli.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Janina Pitkänen / Urheilugaala

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi