Lukko jatkoi voittoputkeaan SaiPan kustannuksella

Kivikylän Areenan vuosi 2022 alkoi Lukon ja SaiPan kohtaamisella.

Kuuden ottelun voittoputkessa liitelevä Lukko sai lauantaina Äijänsuolle vieraakseen SaiPan. Lappeenrantalaisten saalis viidestä edellistä pelistä on neljä pistettä ja ne koostuvat voitosta sekä jatkoaikatappiosta. Lukko oli tyly isäntä, sillä pisteet Raumalle maalein 6-0 (3-0, 2-0, 1-0). Nollapeli oli Artjom Zagidullinin ensimmäinen Lukko-paidassa.

– Meidän iso teema oli pelivalmius, kun kaverilla oli viikolla jo useampi peli alla. Joukkue vastasi huutoon hienosti. Eritoten täytyy mainita nelosketju ja Sunin kaksi maalia. Tänään alkoi ylivoimakin olla ihan hyvin kuosissa. Koko joukkue saa nyt kolmannen rokotuksen, joten on ihan hyvä, että taas tulee viikon tauko, sanaili Lukko-luotsi Marko Virtanen.

Alkuminuuteilla kumpikin pääsi kertaalleen ylivoimalle, mutta ilman tulosta. Lukon ylivoimapeli lähes sarjatulta kohti Jaroslav Janusin maalia. SaiPa puolestaan sai ainoastaan yhden laukauksen kohti Artjom Zagidullinia. Avauserää oli pelattu vajaa kymppi, kun Sebastian Repo survaisi maalinedushässäkän jälkeen todellisen räkämaalin. Repo tuplasi Lukon johdon nelisen minuuttia myöhemmin laukauksellaan yläkaarelta.

– Oli hieno voitto ja jokainen pinna on meille tässä vaiheessa tosi tärkeä. Ekassa maalissa oli vähän härdelliä ja pääsin lyömään sisään. Toisessa meiltä olikin sitten vahvaa hyökkäyspelaamista, kuten koko illan. Teimme muutenkin hienoja maaleja Nuoret jätkät, kun Suni ja Säkkinen pelasivat hienosti tänään. On muutenkin hienoa, kun nuoria pääsee Liigaan, muistan ne ajat itsekin kuinka hienoa silloin oli päästä pelaamaan liigajoukkueen mukana, totesi alkutahdit ottelulle lyönyt Repo.

Nelisen minuuttia ennen erätaukoa duo Iivari Säkkinen ja Oliver Suni karvasivat kiekon maalin taustalla ja Suni pääsi napauttamaan kiekon kulmalta verkkoon.

Lukon sarjatulta

Toista erää oli pelattu seitsemän, kun Arttu Ilomäki laukoi pitkän pyörityksen päätteeksi kiekon b-pisteeltä Juho Markkasen selän taakse. Erää oli pelaamatta kuusi ja puoli minuuttia, kun Suni pääsi tempaisemaan Matthew Abtin poikittaissyöstä kiekon jo viidennen kerran SaiPan verkkoon.

Toisessakin erässä lappeenrantalaisjoukkue oli totaalisessa pesukoneessa, sillä Juho Markkanen ehti kiekon tielle peräti 17 kertaa, kun taas Zagidullin selvisi kuudella.

Kolmas erä oli kosmetiikkaa

Kolmannen erän ensimmäisellä puoliskolla kumpainenkin pääsi kertaalleen ylivoimalle, mutta niilläkään kerroilla ei tullut tulosta. Seitsemän minuuttia ennen loppua Lukko sitten onnistui ylivoimalla, kun Pavol Skalicky tuikkasi Scott Pooleyn poikittaissyötön maalin kulmalta verkkoon.

Voitto oli raumalaisille siis jo seitsemäs peräkkäinen ja seuraavan joukkue tulessa ensi perjantaina, kun joukkue matkaa Hämeenlinnaan HPK:n vieraaksi.

– Lukko pelasi tosi hyvin eli ei kahta sanaa. Meillä ei ollut mitään mahdollisuuksia tässä ottelussa tänään. Tänään vaade oli meille liian kova. Pelasimme eilen myös kovan Turussa ja saimme kuulla tänään, että siellä olisi pitänyt hylätä yksi. Tänään hävisimme kiekollisen pelin. En halua moittia pelaajia, jos pelaajilla ei ole hyvä olla, niin siihen pitää reagaoida muiden kuin minun, paalutti SaiPan valmentaja Pekka Virta.

Maalit:

9.44 1-0 Sebastian Repo (Anrei Hakulinen, Michael Haga)
13.47 2-0 Repo (Thomas Gregoire, Ondrej Slovacek) sr
16.16 3-0 Oliver Suni (Iivari Säkkinen)
27.27 4-0 Arttu Ilomäki (Samuli Piipponen, Vili Saarijärvi)
33.35 5-0 Suni (Matthew Abt, Harri Kainulainen)
53.06 6-0 Pavol Skalicky (Scott Pooley, Hakulinen)

Torjunnat:

Artjom Zagidullin: 3+6+3 = 12
Jaroslav Janus: 13+
Juho Markkanen (16.16): 3+18+9 = 30

Jäähyt:

Lukko: 3×2 min
SaiPa: 3×2 min

Kierroksen muut ottelut:

Kärpät – Jukurit 3-4 ja (2-1, 0-1, 1-1, 0-1)
Ratkaisija : 62.52 Petrus Palmu
Ässät – Ilves 3-4 ja (3-0, 0-1, 0-2, 0-1)
Ratkaisija: 64.09 Joonas Oden
Tappara – HPK 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 1-0)
Ratkaisija: 61.40 Kristian Tanus

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 75

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi