Vitjaz parempi voittomaalikisassa

HK Vitjaz voitti tasaisen väännön KHL-liigassa Hartwall Arenalla Jokereita vastaan voittomaalikisassa 4-3. Voiton avaimet Vitjaz hankki jo toisessa erässä, jolloin se käytti helsinkiläisjoukkueen heikon jakson hienosti hyväkseen.

– Olen erittäin iloinen siitä, miten peli meni ja millainen lopputulos saatiin ottelulle. Pelasimme hyvin kaksi erää, mutta kolmannessa erässä vauhtimme ei ihan riittänyt. Se on ihan selkeä asia, kun vastassa oli vahva vastustaja ja antoi kovan paineen, niin emme pystyneet pitämään johtoamme, Vitjazin päävalmentaja Valery Belov kommentoi ottelun jälkeen.

Ottelun alku oli Jokereiden ja ensimmäinen maali vain neljän pelatun minuutin jälkeen lupaili hyvää. Hieman yllättäen tullut HK Vitjazin tasoitus ja Peter Reginin loukkaantuminen aiheuttivat tuskan hikeä niin päävalmentaja Jukka Jalosen otsalle kuin kannattajillekin.

– Oli aika vaihteleva ottelu. Ensimmäinen erä oli ihan ok ja siinä oltiin vähän niskan päällä, mutta toinen erä oli kyllä ihan katastrofi ja oltiin ihan koomassa, Jalonen pyöritteli.

Peli ei Reginin loukkaantumisen jälkeen lähtenyt enää samanlaiseen lentoon ja Vitjazin toisen erän alkuun iskemä johtomaali aiheutti lisää huolia helsinkiläisten leiriin. Mario Kempen maalin edestä tekemä 3-1- maali vaikutti olevan jo ratkaiseva.

– Toinen erä oli meiltä kyllä todella surkea. Onneksi saatiin se maali siihen loppuun, niin se oli vähän sellainen pukukoppimaali, Jokereiden tehomies Jesse Joensuu vahvisti.

Jokereiden tuska oli nähtävissä parhaiten ottelun toisessa erässä, kun sinipaidat pääsivät yrittämään ylivoimalla pelaamista. Laukaukset viuhuivat ohitse tai pysähtyivät maalivahti Harri Säteriin. Lopulta pieni helpotus tuli erän lopulla, kun Brian O’Neill avasi maalitilinsä KHL:ssä.

– Brian tuli hyvin siihen meidän ketjuun, kun Peter joutui jäämään pois, Joensuu kehui.

Regin loukkasi itseänsä Vitjazin maalin edustalla törmäyksessä Harri Säterin kanssa. Säterin luistin osui tanskalaishyökkääjään, joka löi samalla pään jäähän. Sen koommin ei miestä kentällä näkynyt. Huhut kertoivat, että tanskalainen olisi viety sairaalaan, mutta Jokerit ei tätä tietoa vahvistanut.

– Ei harmainta aavistusta. Ei mitään tietoa, enkä ole kysynytkään keneltäkään, Jalonen vastasi lehdistön uteluihin Reginin tilanteesta.

Jokereiden pelit jatkuvat jo keskiviikkona, kun Hartwall Arenalle saapuu vieraaksi Dynamo Moskova. Ottelu on samalla myös uransa viime kauteen päättäneen Jokerilegendan Ossi Väänäsen tribuuttiottelu.

Teksti: Joni Hildén

 

Views: 92

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi