Ville Leskinen ratkaisi viihdyttävän kiekkoillan Raumalla

Lukko ja Kärpät tarjosivat torstai-iltana todella viihdyttävän kiekkoillan Kivikylän Areenalla. Aina voittolaukauskilpailuun asti venyneen ottelun voitti lopulta Kärpät luvuin 2-1 (0-1, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0). Kärppä-ratkaisija oli viimeisenä laukonut Ville Leskinen.

Avauserässä kumpikin joukkue pääsi yrittämään kahdesti ylivoimalla, mutta vain Lukko onnistui maalinteossa kertaalleen. Tuossa vaiheessa erää oli pelattu vajaat neljä ja puoli minuuttia. Kärppien 17-vuotias Rasmus Kupari ehti istumaan jäähyllä vain neljä sekuntia, ennen kuin Peter Tiivola täräytti Arttu Ilomäen voittaman aloituksen jälkeen kiekon Jussi Rynnäksen selän taakse.

Lukko oli lähellä toistakin maalia, kun Ilomäki puolestaan kilautti tolppaan jälkimmäisen ylivoiman aikana. Erä oli tasainen, sillä Kaapo Kähkönen venyi kiekon tielle yhdeksän kertaa, kun taas Jussi Rynnäs selvisi kuudella.

Kärpät painoi

Toinen erä oli vahvasti oululaismerkkinen, sillä Kähkönen torjui 13 kertaa ja Rynnäs selvisi kolmella kopilla. Kärpät pääsi yrittämään erässä kolmesti ylivoimalla, mutta verkko ei niiden aikana heilunut.

Kärpät onnistui tasoittamaan, kun erää oli jäljellä nelisen minuuttia ja maalista vastasi Jari Sailio, joka oli unohdettu maalin kulmalle turhan vapaaksi.

Jäähyjä, mutta ei maaleja

Kolmannessa erässä mentiin edelleen vauhdikkaasti päästä päähän ja yhä Kärpät oli niskanpäällä, sillä Kähkönen torjui 10 kertaa ja Rynnäs selvisi kuudella. Erässä ei nähty kuitenkaan maaleja, muutamasta hyvästä paikasta huolimatta.

Jatkoaika maaliton – Leskisen rankkari ratkaisi

Jatkoajalla oli jälleen kerran paikkoja, kuten aina kolmella kolmea vastaan on tavallista. Raumalaisten parhaasta vastasi Chris VandeVelde, joka veivasi Kärppä-puolustajan kahville, mutta se tärkein jäi syntymättä.
Voittolaukauskilpailun ainoa onnistuja oli Kärppien Ville Leskinen ja niin kaksi pistettä matkasi joukkueen mukana Ouluun.

– Oli todella kova peli. Lukko oli voittanut viisi edellistä kotipeliään ja oli ihan eri moodissa kuin viimeksi Oulussa kohdatessamme. Kauden aikana joukkueilla joukkueille tulee aina vähän erilaisia tilanteita, kun joku on aina vähän paremmassa vireessä kuin joku toinen. Tiesimme, että tänään piti olla ihan huippuvireessä. Ekassa erässä emme vielä ihan saaneet koneita käyntiin ja Lukko oli todella hyvä. Me pelasimme sitten kakkoserässä todella hyvin. Mielestämme ansaitsimme tänään voiton, sillä joukkue taisteli upeesti. Kumpikin pelasi hienosti omilla aseillaan, paalutti Kärppä-käskijä Mikko Manner.

– Meillä oli tänään puolustushalukkuutta ja Kaapo oli jälleen maalillaan hyvä. Tammikuun peliruuhka vaikuttaa varmaan vähän, kun kaverit on kokojan hallilla, mutta ei tässä muuta kuin nautitaan. En ota kantaa tuomaritoimintaan, mutta koetin juttelemalla selvittää selviä rikkeitä. Toivon, että ammattilaisurheilussa lähdettäisiin puhtaalta pöydältä jokaiseen otteluun, sillä tämä on kuitenkin pelaajien peli, sanaili puolestaan Lukko-luotsi Pekka Virta.

Maalit:
4.21 1-0 Peter Tiivola (Heikki Liedes, Arttu Ilomäki) yv
36.06 1-1 Jari Sailio (Jani Hakanpää, Otto Karvinen )
65.00 1-2 Ville Leskinen rl

Torjunnat:

Kaapo Kähkönen: 9+13+10+2 = 34
Jussi Rynnäs: 6+3+6+3 = 18

Jäähyt:

Lukko: 9×2 min
Kärpät: 6×2 min

Yleisöä:

3 006

Kierroksen muut ottelut:

Jukurit – HIFK 3-4
Ratkaisija: Lennart Petrell 61.47
Ässät – KalPa 3-4
HPK – JYP 5-3
Tappara – Sport 3-4 ja
Ratkaisija: Olavi Vauhkonen 64.21
TPS – KooKoo 1-2

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi