Vili Saarijärvi – Lukon puolustuksen johtohahmoja

Vili Saarijärvi on pelannut loistavan alkukauden Lukon puolustuksessa.

Perjantaisessa Lukko – Kärpät -ottelussa avausmaalista vastasi rovaniemeläislähtöinen 23-vuotias Vili Saarijärvi. Kiekkouran alku miehellä meni RoKissa, mutta 15-vuotiaana kaveri siirtyi Kärppien organisaatioon.

Perjantaista ottelua oli pelattu lähes 30 minuuttia, kun Lukon kakkoskenttä värkkäsi tuon osuman.

– Hienoon paikkaan tuli onnistuminen ja vielä Kärppiä vastaan. Isossa kuvassa tärkeää oli se, että voitimme. Maalissa Sebastian (Repo) ja Julius (Mattila) tekivät hienoa työtä päädyssä ja sieltä sitten Sebu napautti irtokiekon maalille. Siitä oli hienoa laittaa se sisään, kertasi Saarijärvi maaliaan.

Alkukausi on mennyt Saarijärveltä muutenkin hyvin, sillä yhteentoista ensimmäiseen peliin mies on nakuttanut 12 (4+8) tehopistettä.

– On ollut raikas mieli ja raikas jalka sekä olemme pelanneet todella hyvin joukkueena. Pyrimme jatkamaan samaan malliin, jatkoi Saarijärvi.

Hyvä alkukausi toi maajoukkuekutsun

Hyvä alkukausi on huomattu myös muualla, sillä Jukka Jalonen valitsi Saarijärven ensi viikolla pelattavan Karjala-turnauksen Leijona-miehistöön.

– Maajoukkueeseen lähden tosi hyvillä fiiliksillä, totesi Saarijärvi.

Julkisuudessa on ollut puhetta, että onko koko Karjala-turnausta mielekästä pelata näinä koronaviruksen aikoina. Saarijärvi uskoo ainakin, että kaikki menee hyvin.

– Jääkiekkoliitto on tehnyt hyvää työtä turvatakseen pelaajien hyvinvoinnin. Toivotaan, että homma hoidetaan hyvin kotiin, eikä mitään pääse tapahtumaan, lopetti Saarijärvi.

Nuorten maailmanmestari

Saarijärvi oli myös osa vuonna 2016 nuorten maailmanmestarijoukkuetta. Hän on Detroit Red Wingsin varaus vuodelta 2015, mutta kolme edellistä kautta Saarijärvi on pelannut AHL:ssä seuroinaan Grand Rapids Griffins ja Tucson Roadrunners.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Jouni Mikola

Views: 57

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi