Viikonloppuna Vermossa paljon hevosvoimia

Vermo tunnetaan raveistaan ja ravihevosista, mutta tänä viikonloppuna Vermon raviradalla on luvassa vähän enemmän hevosvoimia, kun siellä ajetaan näytösluonteinen kilpailu Rallycross-autoilla. Vermo Drift Festivaalin nimeä kantava tapahtuma on kaksipäiväinen.

– Tällaista kisatapahtumaa ei ole aikaisemmin tässä maassa nähty. Me ajetaan sellainen uuden konseptin näytösluontoinen kilpailu tuossa (Vermon) parkkipaikalla, EM-Rallycrossia ajava Riku Tahko kertoi.

Lauantaina on ajettu vapaat harjoitukset, jonka jälkeen sitten aika-ajo harjoitukset. Illalla on vielä luvassa ajonäytöksiä ja musiikkiesityksiä sekä päärakennuksessa kello 22 alkaen Drift Party. Sunnuntaina ajetaan ensin Warmup, jonka jälkeen aika-ajot ja sitten semifinaalit sekä finaali. Lisäksi ajetaan myös julkkislähtö.

– Hienoa, että saadaan lisää hevosvoimia tänne Vermoon. Meillähän on täällä jo jonkun verran hevosvoimia joka keskiviikko keskiviikko-ravit ja sitten seitsemänä viikonloppuna on ravit, joissa hevosia juoksee, mutta vähän vähemmällä hevosvoimalla, Vermon toimitusjohtaja Pia Blom-Johansson totesi.

Aivan uusi juttu ei ole se, että autoilla ajetaan raviradalla, sillä muun muassa Jyväskylän MM-rallissa on ajettu yleisöerikoiskoe Killerillä. Myös Ruotsissa on jonkun verran ajettu kilpaa raviradoilla. Siitä huolimatta Vermo on kilpailuilta säästynyt.

– Ei ainakaan tämän tyyppistä ole ollut. Jotain rekka-ajoja on ollut, mutta driftingiä tai rallia täällä ei ole ajettu, Blom-Johansson vahvisti.

Vermo Drift Festival ajetaan Vermon raviradan kupeessa 20-21. toukokuuta.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi