Ville Leskinen syötteli Tapparan sekaisin – Pronssit Helsinkiin

HIFK suorastaan murskasi Tapparan keskiviikkoisessa pronssiottelussa, loppunumeroiden ollessa 7-1 (4-0, 3-0, 0-1). Ottelun tehomies Ville Leskinen merkkautti itselleen kolme syöttöpistettä.

-Oli kova ja odottamaton kausi, mutta nyt se on tässä ja mitali on kaulassa. Voitimme kuitenkin kaikki vaikeudet. Nyt täytyy vetää vähän happea ja sitten katsotaan eteenpäin, sanaili HIFK-luotsi Jarno Pikkarainen.

Peli alku oli hieman tunnustelevaa, kunnes viidennellä minuutilla Jesse Saarinen ohjasi David Bernhardtin syötön alakulmaan. Minuutti ja 11 sekuntia myöhemmin Jere Sallinen laittoi Tapparan puolustuksen solmuun ja tuplasi isäntien johdon.

HIFK sai 11. minuutilla uuden mahdollisuuden viiden minuutin ylivoiman turvin, mutta heti tuon vitosen alussa Tapparan kaksikko Jarkko Malinen ja Petteri Puhakka olivat kahdesti nokikkain Frans Tuohimaan kanssa, mutta ilman tulosta.

Erää oli pelattu viitisentoista minuuttia, kun Micke-Max Åsten ohjasi Eero Teräväisen laukauksen verkkoon. Henrik Borgström lisäsi Stadin kingien johdon jo neljään maaliin vain 48 sekuntia myöhemmin.

– Puhuimme, että nyt on viimeinen peli tähän yhteiseen matkaan, niin päätimme laittaa kaikki peliin. Meidän pitää olla jatkossa silti huolellisempia ja laittaa edelleen jalkaa liikkeelle, totesi Jere Sallinen CMoren haastattelussa.

Tapparaa ei kiinnostanut

Toista erää ehdittiin pelata vain 32 sekuntia, kun Ville Leskinen syötti maalin takaa suoraan Sallisen lapaan ja tuosta seurasi se, että kiekko oli viidennen kerran Christian Heljangon selän takana. Teemu Tallberg lisäsi Tapparan tuskaa vain 44 sekuntia myöhemmin.

Tapparan maalille vaihdettu Dominik Hrachovina yllätettiin ensimmäistä kertaa kolmisen minuuttia myöhemmin. Maalista vastasi puolustaja Ville Varakas.

– Aamulla päätettiin, että vedetään ihan läskiksi, mutta sitten iltapäivän vaihtoehto oli se, että hoidetaan tämä kunnolla. Tuo jälkimmäinen oli sitten illan teema. No hoidetaan tämä loppuun ja mennään ottamaan pari kaljaa, totesi Åsten.

HIFK nosti jalkaa kaasulta

Kolmatta erää oli pelattu kuusi minuuttia, kun Jukka Peltola rikkoi Tapparan kuparisen. Peltola pääsi tuikkaamaan takakulmalta kiekon verkkoon.

– Saatiin hyvä päätös. Aamulla puhuttiin, että lyödäänkö läskiksi vai pelataanko toisillemme, onneksi pelasimme toisillemme. Oli myös hyvä asia, että välierien jälkeen oli vain yksi välipäivä, totesi Juho Keränen.

HIFK nosti kolmannessa erässä selvästi jalkaa kaasulta ja sen myötä Tappara sai otetta pelistä. Tamperelaiset eivät kuitenkaan saaneet yhtä maalia enempää.

– Ei se varmaan tähän päivään ratkennut. Ensin kova KalPa-sarja ja sitten pettymykseen päättynyt Lukko-sarjaan. Täytyy olla ylpeä, että kaverit on säilynyt terveenä tämmöisen kauden aikana. Saimme ajettua nuoria pelaajia sisään, totesi Tapparan valmentaja Jussi Tapola.

Maalit:

4.37 1-0 Jesse Saarinen (David Bernhardt, Juha Jääskä)
4.48 2-0 Jere Sallinen (Ville Varakas, Ville Leskinen)
14.56 3-0 Micke-Max Åsten (Eero Teräväinen, Johan Motin) yv
15.44 4-0 Henrik Borgström (Leskinen, Anton Lundell) yv
20.32 5-0 Sallinen ( Leskinen, Lundell)
21.16 6-0 Teemu Tallberg (Sebastian Dyk, Alex Broadhurst)
24.26 7-0 Ville Varakas (Dyk, Broadhurst)
45.51 7-1 Jukka Peltola (Anton Levtchi, Michal Moravcik)

Torjunnat:

Frans Tuohimaa: 8+3+8 = 19
Christian Heljanko: 9+-+- = 9
Dominik Hrachovina (21.16): – +10+4 = 14

Jäähyt:

HIFK: 1×2 min
Tappara: 1×2 min + Jiri Smejkal 5+20 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 59

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi