Venäjän tähtisikermän vuoro taipua Leijonille – Suomi MM-finaaliin

Leijonat taisteli sisulla ja sydämellä Venäjää vastaan sillä tuloksella, että sunnuntaina pelataan maailmanmestaruudesta. (kuvakaappaus MTV3:n lähetyksestä)

Leijonajoukkue tarjosi taas todellisen trillerin lauantaina Ondrej Nepela Arenalla pelatussa MM-kisojen välieräottelussa Venäjää vastaan. Ottelu päättyi suomalaisten voittoon 1-0 (0-0, 0-0, 1-0). Leijonasankariksi nousi kapteeni Marko “Mörkö” Anttila.

Suomi hallitsi erän alkupuolta hienokseltaan, päästen pelaamaan kertaalleen myös ylivoimalla. Maalia Leijonat eivät kuitenkaan saaneet aikaiseksi. Venäjä loi parhaat paikkansa avauskaksikymppisen viiden viimeisen minuutin aikana.

Venäjäkään ei saanut kiekkoa verkkoon, sillä siitä piti huolen Kevin Lankinen, joka torjui erässä 11 kertaa. Virkaveli Andrei Vasilevski oli toisessa päässä työllistetympi, sillä hänelle koppeja kertyi 15.

Lindbohmin laukaus tolppaan

Toista erää oli pelattu nelisen minuuttia, kun Suomi sai hyvän vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi Petteri Lindbohm laukoi tolppaan.

Toisessakaan erässä ei maaleja nähty, mutta peli ei millään muotoa ollut tylsä, sillä vauhtia riitti. Maalittomuudesta pitivät huolen 11 kertaa torjunut Lankinen. Vasilevskille koppeja toisessa päässä kertyi kahdeksan.

Mörkö näytti kapteenin esimerkkiä

Kolmannen erän kuudennella minuutilla Oliwer Kaski sai kahden minuutin rangaistuksen, mutta Leijona-ryhmä selvitti tuon kurimuksen. Kolmaskin erä oli ylittänyt puolivälinsä, kun Suomi sai nopean vastahyökkäyksen, ja siitä kapteeni Marko “Mörkö” Anttila irtokiekon sisään.

Venäjä yritti viimeiset kaksi minuuttia vimmatusti tasoitusta ilman maalivahtia. Kiekko pyörikin vaarallisesti Leijonien maalilla, mutta Lankinen ja puolustus kesti loppuun asti. Näin Suomi pelaa sunnuntaina maaiimanmestaruudesta, johon se saa vastaansa voittajan ottelusta Kanada – Tsekki.

Maalit:

50.18 1-0 Marko Anttila (Henri Jokiharju, Joel Kiviranta)

Torjunnat:

Kevin Lankinen: 11+11+10 = 32

Andrei Vasilevski: 15+8+5 = 28

Jäähyt:

Suomi: 2×2 min

Venäjä: 3×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 384

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi