Venäjä nollasi Leijonat – Neftehimikin tehokolmikko hajotettiin

Venäjä vei selkeän 3-0- voiton Suomesta Karjala-turnauksen avauspäivänä. Ottelun neljännellä minuutilla Mikhail Grigorenkon mailasta lähtenyt avausmaali jäi myös ottelun avausmaaliksi. Leijonat ei maaleja onnistunut saamaan, vaikka joukkueesta maalintekovoimaa löytyykin.

– Ehkä olisi pitänyt voittaa vähän paremmin kamppailuja siellä hyökkäyspäässä, että olisimme saaneet hieman pidempiä hyökkäyksiä. Pieniä juttuja, muun muassa päätykiekkoja, jäi vähän liikaa veskarille. Ei saatu annettua kunnollista painetta ja sitten he tulivat ränniavauksilla ulos, Neftehimik Nizhnekamskissa pelaava Juuso Puustinen mietti.

Puustinen tunnetaan itsekin maalintekijä ja on seurajoukkueessa tehnyt tällä kaudella jo 13 osumaa. Hän johtaa Neftehimikin sisäistä pistepörssiä 25 pisteen turvin. Ketjukaverit Joonas Nättinen ja Mikael Ruohomaa ovat siinä toisella ja kolmannella sijalla. Kaikki kolme pelaavat maajoukkueessakin Karjala-turnauksessa, mutta ketju ei ole säilynyt samana.

– Ei siinä mitään. Valmentaja nuo kentät tekee. Oli siinä Nättinen tai Pesonen, niin hyvä kenttä siinä on kasassa kuitenkin. Huipputaitavia äijiä molemmat, Puustinen totesi.

Jukka Jalonen on laittanut kentän maajoukkueessa uuteen uskoon ja Nättisen paikan on ottanut SCL Tigersissa pelaava Harri Pesonen. Nättinen pelaa puolestaan Mika Niemen ja Atte Ohtamaan kanssa nelosketjussa. Jalonen myöntää, että ketjun säilyttämistä mietittiin, mutta ei halunnut ruveta avaamaan syitä, miksi ketjua ei sitten säilytetty.

– Siihen on omat syynsä. En muutenkaan rupea availemaan miksi joku pelaa jonkun kanssa. Tietysti me mietittiin, että se voisi olla yksi kenttä, Jalonen tyytyi toteamaan.

Suomen pelit jatkuvat lauantaina, jolloin vastassa on Tshekki. Ottelu, jota edeltää Kimmo Timosen paidan jäädytys, alkaa kello 17:30.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Views: 285

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi