Venäjä iski vartissa kolme maalia

Venäjä voitti Egyptin Pietarissa pelatussa mm-turnauksen ottelussa luvuin 3-1 (0-0). Venäjä iski maalinsa toisen puoliajan alkuun reilussa vartissa.

Ensimmäisellä puoliajalla peli aaltoili päästä päähän ja molemmilla oli muutama suhteellisen hyvä hyökkäysaihio. Kunnon testiin maalivahdit Igor Akinfeev ja Mohamed El-Shenawy eivät kuitenkaan joutuneet.

Pallonhallinta oli avausneljävitosella Egyptille 54 prosenttisesti, mutta laukaukset meni Venäjälle 8-5 ja venäläiset sai kutinsa kertaalleen myös kohti maalia. Egyptin ykköstähti Mohamed Salahilla oli yksi tuhannen taalan paikka, mutta kaikesta huomasi, että Liverpool-tähti on vähän puolikuntoinen.

Venäjä iski vartissa

Toista puoliaikaa oli pelattu vasta minuutin verran, kun Venäjä keskitti 16-alueelle ja sieltä Ahmed Fathy ohjasi pallon epäonnekseen omaan maaliin. Noin tunnin pelin jälkeen Venäjä lisäsi johtoaan, kun Mario Fernandes syötti päätyrajalta vitosen viivalta Denis Tšeryševille, joka pamautti pallon verkkoon.

Kolmisen minuuttia myöhemmin tuli lisää, kun Ilja Kutepov teki esityön ja Artjom Dzjuba viimeisteli venäläisten kolmannen maalin. Egypti kavensi 73., kun Mohamed Salah onnistui rangaistuspilkulta. Rankkari vihellettiin siksi, että Salah vedettiin nurin alueella.

Tällä voitolla Venäjä varmisti paikkansa jatkopeleissä.